112IzdvojenoZadar

HDZ-ova predsjednica MO Diklo: “Tražila sam očitovanje gradonačelnika i direktora Čistoće, netko mora odgovarati zbog kršenja zakona”

Nakon što su se mediji proteklih dana raspisali o ilegalnom unošenju azbestnih ploča i grita na deponij Diklo, kaznenu prijavu protiv zasad nepoznatog počinitelja podigao je savjesni mještanin Dikla, Mario Živković.
No, reakcija predsjednice Mjesnog odbora Diklo, mlade HDZ-ovke Martine Matešić do danas je izostala unatoč činjenici kako je ista bila upoznata s radnjama koje je gore spomenuti Živković poduzeo.

Naime, informacije koje su dostupne redakciji portala ZADAR News govore o tome kako je iz Zatona Obrovačkog pod brojem naloga 120117 krenuo kamion Sirovine d.o.o. koji je ubrzo nakon dolaska u Zadar, odnosno Diklo istovario veliku količinu materijala grit na za to neprimjerenu lokaciju.

Upravo radi gore navedenih informacija i izostanka reakcije predsjednice Mjesnog odbora, mladu HDZ-ovku i novoizabranu predsjednicu Mjesnog odbora odlučili smo kontaktirati kako bi i ona iznijela svoje viđenje o problemu s otpadom na Diklu. Ona je u razgovoru za ZADAR News pozvala institucije države da odrade svoj posao i da odgovorne kazne.

– Bila sam vrlo iznenađena kad sam o svemu pročitala u medijima, to je bio naš prvi susret s tim stanjem. Sazvala sam izvanrednu sjednicu Mjesnog odbora Diklo koja će se održati danas. Tražili smo očitovanje gradonačelnika i direktora Čistoće po pitanju iste teme da kažu svoje mišljenje, odnosno da nam kažu što se točno dogodilo.

Mislite li da bi netko morao snositi posljedice radi unošenja grita na otpad na Diklu, naime, u razgovoru s gospodinom Živkovićem, direktor Čistoće je rekao kako je taj sporni kamion s gritom ‘slučajno’ ušao na deponij 17.
svibnja?

– To je vrlo zahtjevno pitanje. Onaj tko krši zakon bi trebao snositi konzekvence, ali prvo treba istražiti što se zapravo dogodilo. Smatram da se institucije i stručnjaci koji se time bave trebali dati odgovor na ključna pitanja.
Odlagalište otpada na Diklu je aktivno više od 50 godina i to se sve skupa i previše ‘otegnulo’. Mještani su s pravom zabrinuti i slažem se s njima da bi se što prije trebala zatvoriti cijela priča i da bi deponij konačno trebao otići iz Dikla. I sami znate koja je udaljenost odlagališta otpada i kuća u Diklu. To je zaista nešto što treba rješavati što je moguće prije. Nažalost sve se odgađa radi rješavanja pitanja Biljana donjih, ali mi nestrpljivo očekujemo trenutak kada će se odlagalište otpada na Diklu zatvoriti.

Vezano za kaznenu prijavu gospodina Živkovića, kako istu komentirate?

– Gospodin Živković je, koliko sam imala prilike čuti, podnio kaznenu prijavu policiji i Državnom odvjetništvu. Tu odluku pozdravljam, drago nam je da naši sugrađani drže do mjesta u kojemu žive. Nadam se da će institucije utvrditi činjenično stanje – kazala je za kraj Matešić za ZADAR News.

FOTOEKSKLUZIV: Ove su kancerogene azbestne ploče koje se nalaze na deponiju u Diklu





Related Articles

Back to top button