IzdvojenoZadar

HDZ-ovci optužuju Kalmetu: “Županijski odbor se nije sastao i nismo donijeli odluku o kandidatu za župana, sve je farsa”

Dan nakon što je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iz Šibenika najavio kako će stranački kandidati za župana i gradonačelnika biti Božidar Longin i Branko Dukić, ne smiruju se strasti u zadarskom HDZ-u.

Osim što se Gradski odbor zadarskog HDZ-a uopće nije sastao (prema riječima Šime Erlića, čiji intervju možete pročitati klikom ovdje, ali i prema drugim izvorima ZADAR Newsa iz Gradskog odbora, op.a) i nije predložio kandidata za gradonačelnika, danas doznajemo kako se nije sastao ni Županijski odbor, o kojemu je Plenković jučer govorio u Zadru.

Županijski odbor, čak i da se sastao, nije mogao donijeti odluku o kandidatu za gradonačelnika

Naime, prilikom davanja izjave za medije, Plenković je kazao kako se između ostaloga sastao i Županijski odbor zadarskog HDZ-a koji je predložio kandidate Longina i Dukića. Međutim, prema strogoj proceduri i statutu HDZ-a, Županijski odbor nije smio niti je mogao predložiti kandidata za gradonačenika, već je to morao odraditi Gradski odbor, koji se prema riječima Erlića, nije održao.

Ne da se nije održao Gradski odbor, već se, kako ekskluzivno doznajemo od više izvora iz Županijskog odobra, nije održao ni on. Što je Kalmeta Plenkoviću prezentirao kao odluku Županijskog odbora nije posve jasno ni nakon što smo razgovarali s nekoliko članova Županijskog odbora koji nas uvjeravaju kako nikakvog sastanka nije bilo.

Članovi Županijskog odbora HDZ-a tvrde: Odbor se nije sastao niti smo odlučivali o kandidatu za župana

– Nikakav Županijski odbor HDZ-a nije održan. Nije održana ni fizička ni telefonska sjednica – tvrdi naš izvor i napominje kako mu nije jasno kako je moguće da je na sastanku koji nije održan donesena odluka o gradonačelničkom kandidatu.

– To je nonsens. Županijski odbor ne odlučuje o kandidatu za gradonačelnika nego o kandidatu za župana. A mi se nismo sastali ni da odlučimo o kandiatu za župana. Očito je da je netko krivotvorio sjednicu Županijskog odbora koja nikad nije održana. Probajte pitati Božidara Kalmetu da vam da zapisnik sa sjednice Županijskog odbora, kao i popis članova koji su sudjelovali na istome pa ćete vidjeti da to ne postoji. Kategorički tvrdim, a čuo sam se i s desetak drugih članova Županijskog odbora, da sastanak nije održan – kazao je za kraj jedan od ZADAR Newsovih izvora.

‘Kalmeta laže, Županijski odbor se nije sastao, neka pokaže zapisnik’

Naš drugi izvor također potvrđuje kako se Županijski odbor HDZ-a nije sastao. On čak tvrdi kako je Kalmeta u nemilosti Plenkovića i napominje kako o niti jednom kandidatu nije odlučivao nitko iz Zadra, već da je kandidate osobno odabrao Plenković.

– Ako Kalmeta tvrdi da je održan Županijski odbor, onda laže jer se nismo sastajali. To je farsa i taj dokument, odnosno zapisnik sa nepostojeće sjednice Županijskog odbora trebalo bi provjeriti na višoj razini. Ako sam, recimo ja naveden da sam bio na takvoj sjednici ili netko od mojih kolega, onda je to fabricirani i lažni dokument. Prava istina je ta da Kalmeta više nije bitan faktor u HDZ-u i da je Plenković sam odabrao kandidate. Intervju koji vam je dao Šime Erlić, koji je apsolutno sve krivo prognozirao dovoljno govori o tome koliko su on i Kalmeta upućeni u zbivanja u stranci. Ni Erlić ni Kalmeta nisu htjeli Longina za župana i to je jasno kao dan. U našoj stranci valda kaos i totalno rasulo, dobro ste to napisali više puta i to vam je jedina istina – za kraj će drugi izvor ZADAR Newsa.

‘O kandidatima je odlučio Plenković, ne Erlić ili Kalmeta i to je jasno kao dan’

Kako bi provjerili autentičnost dokumentacije, pošto ga stranačke kolege optužuju za falsificiranje dokumentacije, o navodnoj sjednici Županijskog odbora, Božidaru Kalmeti smo poslali zahtjev u kojemu smo ga zamolili da nam dostavi kopiju zapisnika sa navodno održane sjednice Županijskog odbora, kao i popis članova koji je na istoj sudjelovao. Do zaključka ovog članka Kalmeta nam tražene dokumente nije dostavio.

Izvor kojega smo ranije kontaktirali i koji nam je potvrdio kako se sporna sjednica nikad nije održala za kraj nam je kazao kako tražene dokumente nećemo dobiti, jer isti ne postoje, odnosno, ako postoje, radi se o falsifikatu.
– Naravno da vam neće dostaviti falsificirani dokument jer bi se onda vidjelo kako su na popis članova ubacivali ljude koji na sjednici nisu bili. Strašno i jadno – kazao je za kraj naš izvor.

Sve što je Erlić prognozirao dan prije Plenkovićevog dolaska u Zadar nije se ostvarilo

 

 

 

Šime Erlić dan uoči Plenkovićevog dolaska u Zadar: “Gradska organizacija
predlaže kandidata za gradonačelnika” 

Evo što je u intervjuu za ZADAR News dan prije dolaska Andreja Plenkovića u Zadar između ostaloga izjavio Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora zadarskog HDZ-a:

Znači li to da sutra nećemo imati imena HDZ-ovih kandidata za gradonačelnika i župana?

– Nećemo, predsjednik stranke Andrej Plenković u Zadar dolazi dati podršku stranci, on može dati neke izjave, a formalnu odluku o kandidatu donosi Gradski odbor kad odluči da će tu točku staviti na dnevni red.

Je li točna informacija da Plenković dolazi u Zadar jer vam je stranka u rasulu, odnosno da vlada nesloga i razjedinjenost?

– Ne, ja sam državni tajnik i na izvoru sam svih informacija i premijer i predsjednik stranke svaki tjedan ide od županije do županije i daje podršku stranci, tako će biti i sutra.

Dobro, vi ste predsjednik Gradskog odbora, valjda biste vi trebali odlučiti tko će vam biti kandidat za gradonačelnika?

– Imate predsjednika gradske i županijske organizacije, to je naprosto povezano statutom stranke, a ne nečim utjecajem. Jednako je i u drugim organizacijama diljem Hrvatske. Normalno je da se vode razgovori na svim frontovima. Vi postavljate pitanje je li bez njega (Božidara Kalmete, op.a) moguće išta odlučiti.

Cijeli intervju sa Šimom Erlićem od jučer možete pročitati ovdje.





Related Articles

Back to top button