IzdvojenoZadar

HDZ-ovci tvrde: Koalicija s SDSS-om, HSP-om i HSP-om dr. Ante Starčević je stabilna

HRVATSKO SRPSKA KOALICIJA

Koalicija koju čine HDZ, HSP, HSP dr. Ante Starčević i Samostalna demokratska srpska stranka u Zadarskoj županiji stabilna je, potvrdili su visoki izvori iz HDZ-a jučer ZADAR Newsu.

‘Koalicija će opstati do kraja mandata’

Iako koordinator Županijskog HSP-a Mate Lukić uporno javno ponavlja kako koalicija u kojoj su HSP i SDSS formalno na papiru ne postoji, ona, ako je vjerovati HDZ-ovcima itekako postoji u drugačijem, nepotpisanom formatu, baš kao što je postojala i ona HDZ-a, HSP-a i tzv. Kapovićevaca.

– Naravno da mi nikad nećemo pristati na formalno potpisivanje koalicije u kojoj su HSP, HSP dr. Ante Starčević i SDSS jer znamo da bi nakon toga HSP i HSP AS napustili koaliciju i bila bi uputna većina, ali koalicija koja nije potpisana u kojoj su oba HSP-a i SDSS itekako postoji, stabilna je i takva će ostati do kraja – tvrdi naš izvor.
Izvor koji je itekako upućen u zbivanja oko formiranja nove većine nakon što su Kapovićevci napustili koaliciju s HDZ-om tvrdi kako HSP-ovci samo za javnost imaju problem s SDSS-om.

Kalmeta je suradnju dogovorio na višoj razini 

– Mate Lukić mora javno govoriti protiv SDSS-a, međutim, u realnom životu njegov vijećnik sudjelovao je na klubu vijećnika na kojemu je bila i predstavnica SDSS-a, kao i drugi članovi formalne koalicije. Vidjeli ste da se Lukić morao očitovati i Glavnom stanu, ali to je to, koalicija postoji i gospođa Rajka Rađenović jednaki je član koalicije kao i svi ostali vijećnici u Županijskoj skupštini, samo, koalicijski sporazum neće biti potpisan. Koalicija je  dogovorena na malo višoj razini od ove lokalne, a u tim dogovorima sudjelovali su Božidar Kalmeta i predstavnici srpske nacionalne manjine. Naravno, sve u koordinaciji s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem i Miloradom Pupovcem- govori nam izvor iz HDZ-a.

I drugi izvor iz HDZ-a potvrdio nam je kako je sve s gospođom Rađenović ranije dogovoreno i kako problema nema.

– Ona će, shodno svojim prohtjevima dobiti nešto za uzvrat, to je sigurno. Mislim da su njeni zahtjevi bili vezani za Gračac i u tom smislu će župan rješavati stvari. Što se tiče HSP-ovaca, pa i onih iz HSP AS, odnosno gospodina Klarića, ni Mate Lukić ni nitko iz te pravaške struje od nas nije tražio da se ogradimo od SDSS-a. S njima je dogovorena suradnja i ona se poštuje. Lukić i njemu slični, naravno, moraju parazitirati na antisrpskoj propagandi jer tako politički opstaju. U stvarnom životu problema nema. Vidjet ćete kroz naredne sjednice da će i HSP, jedan i drugi i SDSS zajedno dizati ruke za sve što HDZ predloži – kazao je za kraj razgovora HDZ-ovac u razgovoru za ZADAR News.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button