ZADAR SportZadne-Izdvojeno

HKS zabranio Zadru, Ciboni i Cedeviti nastup u ABA ligi

Zadar, 02.05.2014. - Utakmica 8. kola Lige za prvaka PH za košarkaše između Zadra i Cedevite u dvorani Krešimira Ćosića. Foto: Sportnet.hr
Zadar, 02.05.2014. – Utakmica 8. kola Lige za prvaka PH za košarkaše između Zadra i Cedevite u dvorani Krešimira Ćosića. Foto: Sportnet.hr

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) u priopćenju za javnost nakon sjednice održane u srijedu objavio je kako u potpunosti podržava akte FIBA-e te neće dozvoliti hrvatskim klubovima nastupanje u ligi koja nije priznata od strane FIBA-e.

O toj odluci HKS će pismenim putem obavijestiti FIBA-u kao i klubove. Istovremeno, u daljnjim razgovorima s FIBA-om i nacionalnim savezima u regiji, HKS će podržati svaki prijedlog za dobrobit hrvatske reprezentativne i klupske košarke, stoji u priopćenju HKS-a.

U utorak su se sastali čelnici HKS-a i predstavnici Cedevite, Cibone i Zadra, hrvatskih klubova koji su izborili mjesto u regionalnoj ABA ligi sljedeće godine, kako bi pronašli način za sudjelovanje u tom natjecanju, unatoč prijetećim porukama iz FIBA-e. Naime, europski ogranak FIBA-e (Fiba Europe) ne priznaje ABA ligu, zbog njezine sporne vlasničke strukture u kojoj glavnu riječ ne vode klubovi i nacionalni savezi koji u njoj sudjeluju, a glavni tajnik krovne košarkaške organizacije Patrick Baumann nedavno je poslao pismo na adrese saveza, u kojem se prijeti suspenzijom i izbacivanjem iz FIBA-inh natjecanja.

Regionalna liga postoji već 15, 16 sezona i polučila je odlične rezultate. Svi klubovi koji su u njoj participirali slažu se da je neophodna na ovim prostorima, da je dobra za razvoj košarke te zbog toga i mi želimo produžiti tu priču, izjavio je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.


Related Articles

Back to top button