IzdvojenoZadar

IMAMO DOKAZ: Ravnatelj Adžić i Joso Nekić ne govore istinu – djeca i dalje nemaju udžbenike

Nova školska godina započela je u ponedjeljak, a učenici Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje još uvijek nemaju udžbenike za nastavu iako je ravnatelj te škole Dražen Adžić prije nekoliko dana za ZADAR News kazao kako će udžbenici djeci biti dostavljeni u srijedu, dakle, jučer.

U njegovu obranu stao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, Joso Nekić koji je također potvrdio kako udžbenici stižu. Međutim, prema javno dostupnim podacima za koje su znali i Adžić i Nekić, udžbenici, unatoč najavama jučer nisu stigli.

Lagali su javnost

A zašto su Nekić i Adžić početkom tjedna pokušali obmanuti javnost nije jasno s obzirom na to da u Elektronskom oglasniku javne nabave jasno stoji da je rok za dostavu ponuda 13. rujna. Dakle,po zakonu, udžbenike nitko ni ne može dobiti dok ne istekne rok prema kojemu se otvaraju ponude. Da stvar za Adžića i Nekića bude gora, ukoliko bude više ponuda do sutra u 8 sati, postoji i žalbeni rok od 10 dana, pa je tako moguće da učenici ne dobiju udžbenike do kraja rujna.

Ono što u ovom trenutku možemo zaključiti je sljedeće:

– bivši ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, Marko Marin pod nejasnim i sumnjivim okolnostima poništio je prvi javni natječaj, da bi u konačnici po također nejasnim okolnostima otišao u mirovinu.

– aktualni ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, Dražen Ažić nije govorio istinu kada je početkom tjedna za naš portal izjavio kako će udžbenici učenicima biti dostavljeni u srijedu (jučer, 11. rujna).





Related Articles

Back to top button