IzdvojenoZadar

Ispod grafita na kojemu se nalazi ustaški vojnik na Bulevaru nadopisane riječi “Živjela talijanska Dalmacija”

Na Tornadov mural na Bulevaru sinoć su nadopisane riječi iz spornog govora predsjednika  Europskog parlamenta Antonija Tajana – “Živjela talijanska Dalmacija”, piše 057info.

Nepoznati autori s anonimne adrese medijima su poslali fotografije uz tekst:

– Sinoć je u Zadru dopisana poruka na muralu koji prikazuje ustaškog vojnika. Zadranima je jako stalo da poklonici ustaškog režima budu vjerodostojni u svojim idejama. Žao nam je gledati njihovo neznanje i zbog toga smo morali dopisati nedavnu izjavu predsjednika Europskog parlamente. Red je da ove današnje ustaše počnu učiti talijanski i da ne poštuju samo neke preminule ustaške vođe. Vrijeme je da poštuju i današnje suverene predstavnike vlastite ideologije i najmanje što mogu učiniti da ih pozdrave na njihovom jeziku: Viva la Dalmazia Italiana!! Znamo da smo im pomogli, ali ne moraju nam se zahvaljivati. Od njih očekujemo samo da nastave biti vjerodostojni!

Podsjetimo, mural koji prikazuje vojnika i poruku “Naša oluja ne prestaje” već je ranije izazvao rasprave u javnosti pa i na samoj sjednici Gradskog vijeća kada su oporbeni vijećnici upozoravali da je neprimjeren. PU zadarskoj nije dojavljen događaj povezan s oštećenjem murala navijačke skupine.





Related Articles

Back to top button