IzdvojenoZadar

Ivan Knez zbog obiteljskih veza štiti Ivicu Kera, zlobnog ravnatelja o čijoj sudbini ovih dana odlučuje Radovan Fuchs

HOĆE LI KERO OPET POSTATI RAVNATELJ?

Hoće li Ivica Kero, nekadašnji vjeroučitelj kojemu je Katolička crkva zabranila predavanje vjeronauka nakon svih afera koje su o njemu objavljene po treći put postati ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru odlučuje u konačnici ministar Radovan Fuchs. Konkretno, ako do 1. lipnja 2022. godine ministar Fuchs ne potpiše opoziv Keru, na koji ima pravo, on će i službeno postati ravnatelj u svom trećem mandatu.

Unatoč činjenici kako je Roditeljsko vijeće odlučilo kako Kero ne može biti ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru, Školski odbor, sastavljen mahom od zaposlenika gradonačelnika Biograd na Moru, Ivana Kneza i brojnih drugih HDZ-ovaca, Školski odbor nije postupio onako kako je trebao iz više razloga.

Roditelji ne žele Kera za ravnatelja svojoj djeci

Nije jasno ni kako je Školski odbor dao povjerenje Keru iako je dokazano kako je sam ravnatelj u više navrata kršio zakonske propise i kako je, nakon niza gafova i kazni koje je dobio od prosvjetne inspekcije praktički prevario obitelj jednog djeteta oboljelog od raka mozga. Naime, kao što smo već pisali, obitelj koja je trebala dobiti novac koji je prikupljen u humanitarnoj akciji zbog javašluka i nemara Kera taj novac nikad nije dobila. Još jedan od razloga zbog kojih Kero ne smije dobiti novi mandat je taj što ga brani notorni gradonačelnik Biograda na Moru, Ivan Knez, inače opterećen s brojnim aferama. Za istaknuti je i podatak koji smo već objavili, a taj je da je Knez obiteljski povezan s drugom suprugom Ivice Kera.

Knez se baš jako (i uzaludno) mjesecima trudio da ZADAR News ne piše o slučaju Kero

A kada je u pitanju Ivan Knez, nije zgorega napomenuti kako se isti u više navrata služio tzv. UDBA-škim metodama pa je preko jednog poznatog zadarskog poduzetnika i svog kućnog prijatelja u više navrata tražio da se prestane pisanje o aferi u kojoj je protagonist jednaka varalica kao i on, Ivica Kero. Svaki put kad je Knez tražio da ZADAR News prestane pisati o progonjenim profesoricama, želja mu nisu uslišene.

Bivši načelnik Tkona: Nisam znao što potpisujem. Ako sud vrati profesorice na posao, Kero više ne može biti ravnatelj

Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru

Varalica Knez je nasamario načelnike da potpišu “potporu školi”, a zapravo se radilo o potpori Keru. Danas načelnici kažu da su prevareni i kako takav dokument više nikad ne bi potpisali

Još jedan dokaz da se radi o vrhunskom prevarantu leži i u činjenici kako su tadašnji načelnik Tkona, Goran Mušćet, načelnik Pakoštana, Milivoj Kurtov i načelnik Svetog Filipa i Jakova, Zoran Pelicarić u iskrenim intervjuima za ZADAR News priznali kako ih je na potpis tobožnjoj potpori Ivici Keru nagovorio i obmanuo upravo Ivan Knez. Kazali su tada načelnici kako im je Knez dostavio dokument koji zapravo nisu shvatili jer su mislili da daju potpis za razvoj Srednje škole Biograd na Moru i školskim projektima.

Pokušao je Knez, kad je vidio da ne ide preko poduzetnika iz svojih krajeva i preko nekih drugih ljudi utjecati na pisanje ZADAR Newsa, ali mu ni to nije pošlo za rukom. Iako je priča o Knezu i više nego jasna, o njemu zasad više nećemo.

Također, kada su Kerove laži u pitanju, valja se prisjetiti i kako je još u listopadu 2021. godine glasnogovornica ministra Radovana Fuchsa Katarina Matasić kazala je za ZADAR News kako se Kero lažno hvalio da je bio na sastanku s ministrom Fuchsom i kako se lažno hvalio njegovom navodnom potporom koja zapravo ne postoji.

– Ne, gospodin Kero nije bio ovdje u ministarstvu niti je s ministrom imao razgovore na tu temu – kazala je tada Fucsheva glasnogovornica Matasaić u razgovoru za ZADAR News. Kazala je tada Matasić ZADAR Newsu i kako će Kero biti smijenjen ako se ispostavi da je dao protuzakonite otkaze profesoricama Škari i Vulin.

– U svakom slučaju postoji opcija ako se ne ispoštuje ili nije ispoštovano rješenje inspekcije i ako se dokaže da je ravnatelj dao protuzakonite otkaze da i on u konačnici bude smijenjen – riječi su koje je izgovorila Matastić.

Kero se hvali potporom župana Longina i svećenika Šimuna Šindije

Za napomenuti je i podatak kako se Kero u posljednje vrijeme često hvalio potporom zadarskog župana Božidara Longina, njegovog pročelnika Ivana Šimunića, kao i svećenika don Šimuna Šindijem predstojnika Tiskovnog ureda i Ureda za izdavaštvo Zadarske nadbiskupije. 

Ministrova glasnogovornica Matasić potvrdila je kako je Kero lagao o svom sastanku s ministrom Fucshom

Sve u svemu, ako ministar Radovan Fucsh želi potvrditi vrhunskog manipulatora, čovjeka koji je oduzeo novac obitelji koja je trebala dobiti novac za liječenje teško oboljelog sina, čovjeka koji je dao otkaz dvjema profesoricama samo zato što su se drznule pobuniti se protiv ove i ovakvih nepravdi, bit će to još jedan u nizu ministrovih velikih moralnih poraza.

Kero je okrutna varalica i zbog njega obitelj teško oboljelog dječaka nikad nije dobila novac koji im pripada

Postupi li ministar temeljem faktografije i činjenica koje su javno dostupne (a neke od njih se nalaze dokumentirane i u njegovom ministarstvu) tako da ne dopusti štetočini poput Kera da opet vodi Srednju školu Biograd na Moru, bit će to veliki dan za hrvatsko obrazovanje.

U konačnici, ministar je taj koji će, duboko vjerujemo u to, donijeti ispravnu odluku.

Srednjoj školi Biograd na Moru pruža se nova prilika, hoće li je ministar Fuchs prepoznati?





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button