IzdvojenoZADAR Sport

Ivica Bujas: Političkim igricama onemogućen je daljnji rad STK Jadera

PRIOPĆENJE

STK Jadera Zadar drugi je najuspješniji stolnoteniski klub u Zadarskoj županiji s velikim brojem osvojenih medalja, a posljednjih 10 godina imamo najbolje rezultate u mlađim kategorijama i godinama nastupamo u 2 HSTS ligi – seniori. I ove je godine imali smo prvaka Dalmacije u kategoriji mlađi kadet.

STK Jaderi onemogućeno je obavljati djelatnost u stolnom tenisu u dvorani za stolni tenis (bivša dvorana Bagat) jer klubovi STK Donat i STK Zadar upadaju na termine koje je koristila STK Jadera smatrajući da su to sve njihovi termini. O ovom problemu upoznat je Grad Zadar i Upravni odjel za kulturu i sport. U posljednjih nekoliko godina upućen je veliki broj dopisa Gradu Zadru od strane STK Jadere i to od 2017. do 2022. godine s traženjem sastanaka klubova i rješavanjem ovog problema.

Naime, STK Jadera je tražila sastanak i rješavanje ovog problema i da se ugovorno riješe prava služnosti dvorane, određivanje termina, i ostale obveze klubova što Upravni odjel za kulturu i sport nije učinio. Traženo je da se održi sastanak s ostalim klubovima  i da se dodjele termini  po dogovoru, ali i po rezultatima klubova, što su preostala dva kluba odbila i do sastanka nikada nije došlo.

S obzirom da se s klubovima nisu potpisali nikakvi Ugovori o pravima i obvezama korištenja dvorane upitno je kakav ugovor ima i Grad Zadar s vlasnikom dvorane za stolni tenis i to su sumnjive radnje. Nakon što je STK Jadera uputila veliki broj dopisa na Odjel za kulturu i sport od 2017. do 2022. i u upozoravala da će o ovom problemu biti obaviješteni mediji, ukoliko se ne riješe ovi problemi, pročelnica Dina Bušić si nije dala truda da riješi ovaj dugogodišnji problem.

Nakon telefonskog poziva upućenog Dini Bušić od strane novinara ista donosi nekakva prava služnosti i termine od prije deset godina (dopis od Grada Zadra od 30.09.2022.) i time uvodi dodatni nered nesređene situacije kako bi sebe zaštitila i time pogoršava situaciju i onemogućava rad STK Jaderi u obavljanju djelatnosti s rada s djecom čime su narušena dječja prava.

Dvorana za stolni tenis je plaćena novcem poreznih obveznika, ako je uopće ugovorno rješena što dovodi u pitanje rad odjela za kulturu i sport, a pojedini klubovi je svojataju po političkoj poziciji i to koriste kao svoje orivatbo vlasništvo radeći pritom protupravni biznis.

STK Jadera traži da joj se omogući obavljanje djelatnosti sa pismeno uređenim pravima, obavezama i odgovornostima koje je Upravni odjel za sport i kulturu odavno trebao učiniti i s ostalim klubovima da se zna tko ima pravo koristiti dvoranu i ugovorno riješiti prava i obaveze korištenja dvorane sa potpisanim Ugovorima sa klubovima što dosada nije učinjeno.

Ivica Bujas.

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button