IzdvojenoZadar

Ivica Surać prijeti djelatnicima Zadarskog lista: “Onaj tko je ZADAR Newsu ustupio dokumente, dobit će otkaz”

Shodno najavama koje su djelatnici Zadarskog lista dobili, a mi jučer objavili, na sastanku koji je zakazan za danas ujutro, koji je i održan, unatoč najavi kako će pred djelatnike doći predstavnik vlasnika, to se ipak nije dogodilo.

Pred djelatnike je došao Ivica Surać, vlasnik tvrtke Sarag d.o.o., opravdavši “predstavnika vlasnika” koji “nije stigao doći na sastanak iz Varaždina”, pa je on odlučio umjesto njega djelatnicima prenijeti bitne informacije.

Prijetnja otkazom djelatnicima Zadarskog lista: “Tko je ZADAR Newsu ustupio tajne podatke, dobit će otkaz”

Iako novih bitnih informacija za djelatnike nije bilo, iz prvih Suraćevih rečenica postalo je jasno zašto je do izvanrednog sastanka došlo. Naime, kao što je već poznato, ZADAR News je u posljednjih nekoliko dana ekskluzivno objavio niz kompromitirajućih dokumenata koji ukazuju na nepravilnosti u radu direktorice Zadarskog lista Jasne Rumore i glavne urednice Hane Radulić.

Jasna Rumora surađuje s notornim Ivanom Hranjem koji je javno priznao kako je godinama dijelio nezakonite otkaze, jer je tako njegov poslodavac htio

Iz tajnog dokumenta kojega smo objavili prije nekoliko dana, jasno je vidljivo kako direktorica novine komunicira i koristi usluge notornog Ivana Hranja, pravnika koji je gostujući u emisiji Osmi kat Danijele Trbović na svoju sramotu javno priznao kako je godinama za svog poslodavca radnici a davao nezakonite otkaze, opomene i slično. Hranj se pohvalio i kako ima dobre veze u policiji, Državnom inspektoratu i Državnom odvjetništvu, pa mu je ovakvo djelovanje na štetu velikog broja očajnih radnika bilo olakšano – jer ga je koruptivni sustav štitio.

Koga je Surać predstavljao na današnjem sastanku?

I dok je Surać na sastanku uglavnom pričao nepovezano, osnovni problem mu nije predstavljala činjenica kako je veliki broj djelatnika Zadarskog lista pod ogromnim stresom i kako je sve završilo na Državnom inspektoratu koji bi uskoro trebao donijeti nalaz o provedenim izvidima.

– Tko je Ivica Surać i koga on predstavlja u tvrtki RTD d.o.o., molim da mi netko odgovori. Što je on i u ime koga radio na današnjem sastanku ako nije upisan u Trgovačkom sudu kao vlasnik, suvlasnik ili dioničar? – pitaju se ogorčeni djelatnici Zadarskog lista koji i dalje ne vjeruju kako je na današnjem sastanku fokus bio na curenje informacija, a ne na onome bitnome – da se radnike maltretira i da je zbog toga sve i završilo na Državnom inspektoratu.

Misteriozan ručak Ivice Suraća i župana Božidara Longina u Sukošanu nakon prve objave ZADAR Newsa

Za napomenuti je i podatak kako je upravo Ivica Surać sa svojom jako bliskom prijateljicom Jasnom Rumorom i županom Božidarom Longinom nakon prve objave ZADAR Newsa o kršenju radničkih prava pojeo zajednički ručak u jednom restoranu u Sukošanu. O čemu su župan Longin i poduzetnik Surać razgovarali, nije poznato.

Longin Suraću prenio Kalmetine poruke?

Izvor iz HDZ-a potvrdio nam je i kako se na dan sastanka Suraća i Longina u Sukošanu upravo Božidar Kalmeta, koji je prema mnogim indikatorima pravi vlasnik Zadarskog lista, u više navrata čuo s Longinom i dogovorio kako odigrati dalje po pitanju novine koja se našla u financijskim, ali i ostalim problemima, što je i više nego očito.

– Iz toga bi logično proizašlo kako je Longin Kalmeti poslužio samo kao teklić koji je Suraću prenio ono bitno. O čemu se konkretno pričalo na spomenutom ručku u Sukošanu, zasad nije poznato. 


Related Articles

Back to top button