ZadarZadne-Izdvojeno

Ivo Bilić tužio Zvonimira Vrančića za klevetu i traži 70 tisuća kuna

zadar.19.05.2013. - lokalni izbori - glasovanje - ivo bilicUpravo kako je to prije dvije godine i najavio, Ivo Bilić, nestranački kandidat SDP-a na posljednjim lokalnim izborima za gradonačelnika Zadra, podnio je privatnu tužbu protiv tadašnjeg gradonačelnika, a sadašnjeg dogradonačelnika Zvonimira Vrančića (HDZ) zbog klevete, odnosno povrede prava osobnosti s nematerijalnom štetom.

Daleko od očiju javnosti suđenje je na Općinskom sudu u Zadru, pred višim sudskim savjetnikom Josipom Duševićem, već započelo prije par mjeseci, a u četvrtak je, nakon nekoliko odgoda zbog nedolaska pozvanih svjedoka saslušana saborska zastupnica iz redova SDP-a, nekadašnja gradska vijećnica, Ingrid Antičević Marinović.

Bilić je Vrančića tužio jer je na sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra održanoj 4. travnja 2013. godine s govornice izjavio da je on kao član Uprave ondašnje Dalmatinske banke svojedobno završio u zatvoru s optužbom za gospodarski kriminal i pronevjeru 50 milijuna tadašnjih njemačkih maraka.

– Optužnica još stoji u DORH-u i nikada nije razriješena, izjavio je tada Vrančić, a nešto ranije ružnim tonom obratio se i svjedokinji u ovom postupku kazavši joj da ga ne gleda tim zvjerskim očima. Antičević Marinović mu je izrečeno oprostila, no Bilić nije, već mu u parničnom sporu traži i 70 tisuća kuna odštete za pretrpljene duševne boli i nanesenu mu javnu sramotu lažnim optužbama.

– U pozadini svega se nalazi nešto za što sam mislio da je završeno. Dalmatinskom bankom je prije dvadesetak godina trebala ovladati stranka u kojoj je sada aktualni gradonačelnik. Moji tadašnji kolege i ja to, naravno, nismo dopustili i to smo platili. Ja sam otišao iz Zadra vidjevši da je to “trusno” područje. Zarekao sam se da ću se vratiti kada dođe neko novo vrijeme, i evo, vratio sam se, izjavio je Bilić sutradan dodavši kako je u to vrijeme on s kolegama bio na obavijesnom razgovoru u policiji i kod istražnog suca koji ga je nakon razgovora pustio jer nije našao ništa za pokretanje daljnjega postupka protiv njega.

Suđenje se nastavlja početkom rujna, a tada će svjedočiti Omerka Šarić Frantin (SDP) i Rade Šimičević (HDZ) koji je raniji nedolazak na sud opravdao bolešću.





Related Articles

Back to top button