112IzdvojenoZadar

Jakov Surać: “Nakon što sam Bajla udario šakom u glavu, pao je na pod”

Na trećoj raspravi koja je danas održana na Općinskom sudu u Zadru gdje se sudi bivšem nogometašu Jakovu Suraću zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda novinaru Nacionala i glavnom uredniku portala ZADAR News, saslušan je sudski medicinski vještak Davor Mayer koji je  u svom iskazu nedvosmisleno i jasno kazao kako su Bajlu autentično dijagnosticirane teške tjelesne ozljede. 

Je li Surać lagao na policiji ili u Općinskom državnom odvjetništvu?

Svoju obranu iznio je optuženi Surać. No, prije njegovog saslušanja, pitem video projekcije pušten je njegov iskaz kojega je dao na ispitivanju u policiji, zatim i iskaz dat na Općinskom državnom odvjetništvu. 

I dok je na ispitivanju u policiji Surać jasno kazao kako je Bajla udario šakom u glavu i srušio ga na pod, u svom iskazu na ODO-u, Surać je, što je također bilo prikazano u sudnici, bitno promijenio iskaz pokušavši se izvuči i ograditi od priznanja pocliciji.

Mijenjao iskaze, a za svoje tvrdnje nije iznio niti jedan dokaz

Također, u svom iskazu u policiji, Surać je izjavio i kako posjeduje SMS korespodenciju s Bajlom iz koje bi bilo razvidno da ga je Bajlo tražio nekakve novce za “ne pisanje o njemu”. Kada je upitan da pokaže te poruke, Surać se zbunio i kazao kako iste ipak nema. I nakon niza iskaza koje je Surać mijenjao u odnosu na izjave u policiji i ODO-u,

– Bajlo je od mene tražio 20 tisuća kuna kako bi afirmativno pisao o meni i NK Zadar. Rekao mi je da postoji nekakva dokumentacija zbog koje bi ja završio u zatvoru i da mu trebaju novci da me u medijima odmakne od Rena Sinovčića, rekao je nepovezano Surać.

– Postoje li dokazi, jeste li ucjenu prijavili policiji?, pitala je Bajlova odvjetnica Dalija Orešković, a Surać je odgovorio da dokaza nema i da isti slučaj nije prijavio policiji, što je izazvalo podsmjeh u sudnici.

Kaže da nije komunicirao s Kalmetom i da ne zna ništa o njegovim aferama, ne čita novine i portale

Iako je postao predsjednik NO NK Zadar, Surać je izjavio kako s Božidarom Kalmetom nikad nije komunicirao. Kazao je i kako ne čita novine i portale i kako ne gleda vijesti. Ne zna ništa ni o napisima u medijima o Božidaru Kalmeti.

Na utakmici s HDZ-ovcima Plenković zabio gol pa su otišli na večeru

O nogometnoj utakmici koju je Surać igrao s HDZ-ovcima, o čemu je prvi pisao Index, Surać je kazao kako je na istoj igrao i premijer Andrej Plenković.

– Na toj utakmici igrao je i predsjednik Vlade RH koji je postigao gol – kazao je Surać koji je dodao i kako su nakon odigrane utakmice otišli na zajedničku večeru.

Iako ga je na utakmicu pozvao D. Kalapać na prijedlog B. Kalmete, Surać ime Kalapaća nije spominjao u sudnici.

Priznao susrete s Livakovićen

Na daljnji upit, Surać, kojemu je Zdravko Livaković (D&Z) radio projekt sale za vjenčanja, kazao je kako se s istim našao dva puta, iako je u orijašnjim verzijama iskaza govorio kako Livakovića i Kalmetu ne pozna.

Sutkinja Mitra Meštrović za 19. ožujka zakazala je novu raspravu na kojoj će biti iznesene završne riječi.

Related Articles

Komentari

  1. Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

  2. U laži su kratke noge Suri kratke, to češ se uskoro uvjeriti prika ,stvarno ti ne poznaš Kaljmetija?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close