IzdvojenoZadarZADAR Sport

Jakov Surać opet napada i prijeti: Pljunuo suca i prijetio mu jer ga je isključio s veteranske utakmice

INCIDENT

Na prvenstvenoj utakmici 5. kola Lige Veterana Zadarske županije dogodio se nemili incident u kojemu je glavni protagonist opet bio bivši igrač NK Zadar i aktualni igrač veterana NK Sabunjar Jakov Surać koji je i ranije osuđivan zbog prijetnji i loma ruke novinaru Hrvoja Bajla.

Iz zapisnika koji je javno dostupan proizlazi kako Surać u 56. minuti isključen zbog psovanja i prijetnje sucu.

Glavni sudac utakmice, Stipe Vujević potvrdio je ZADAR Newsu kako ga je nakon utakmice Surać dočekao, prijetio mu, i pljunuo ga.

– Za vrijeme utakmice veterana Sabunjara i Škabrnje Jakovu Suraću dao sam žuti karton jer se nesportski ponašao. Nakon toga mi je počeo psovati majku gdje sam mu dao izravni crveni karton. Incident se dogodio u 56. minuti – kazao nam je Vujević.

Pitali smo ga i što se dogodilo nakon utakmice, na što nam je Vujević kazao kako mu je Surać prijetio da će ga pronaći “kad mu sve ovo završi”, misleći valjda na sudski proces s novinarom Hrvojem Bajlom.

– Nakon utakmice Jakov Surać opet me vrijeđa i psuje me kao suca i službenu osobu te me pokušava fizički napasti gdje ga sprječavaju ostali brojni igrači. U jednom trenutku me pljunuo jer nije mogao doći do mene zbog rešetka koje je nasilnički čupao, a koje su se nalazile između njega i sudačke svlačionice, nas i suigrača koji su ga držali. Tijekom ulaska u svlačionicu Jakov Surać mi se opet obraća teškim psovkama i vrijeđanjem svega i svačega. Opet mi upućuje direktne prijetnje i govori mi “vidit ćeš kad mi prođe sve ovo, kad mi završi sve ovo pronaći ću te i satrati, to ti obećajem”. Nakon toga sam mu rekao da ću nazvati policiju gdje mi on uzvraća da će mi “jebati mater” i da ih slobodno zovem, ali mi opet prijeti da će me dočekati i fizički se obračunati sa mnom “kad mu sve ovo završi”, štogod to značilo “sve ovo”.

I druga dva suca, Marko Narančić i Roko Pavičić u razgovoru za ZADAR News potvrdili su sve navode glavnog suca Stipe Vujevića u cijelosti.

Čeka se reakcija policije

Je li policija upoznata sa Suraćevim otvorenim prijetnjama sucu Vujeviću koji je na utakmici bio službena osoba, nije nam poznato, ali ćemo javnost pravovremeno obavijestiti o daljnjem tijeku događaja.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button