IzdvojenoZadar

Je li Novi list protuzakonito preuzeo Zadarski list?

ŠTO SE DOGAĐA?

Slijedom objave teksta na portalu 057info o pokretanju stečaja nad tvrtkom RTD d.o.o., nekadašnjim izdavačem Zadarskog lista, redakcija portala ZADAR News došla je u posjed obilate dokumentacije koja potvrđuje kako je tadašnji direktor tvrtke RTD d.o.o., Šenol Selimović Novom listu iz Rijeke “pustio” čak sedam milijuna kuna zadužnica.

Dokumenti s kojima raspolaže ZADAR News dokazuju kako su dugovanja RTD-a u međuvremenu podmirena i kako u ožujku 2022. RTD više nije bio dužan Novom listu.
Zašto direktor RTD-a Ivica Božan nije reagirao na blokadu RTD-a od strane Novog lista na iznos od 4.000.000 kuna što je rezultiralo pokretanjem stečaja, nije jasno.

Također nije jasno kako je moguće da je Božan reagirao kontra interesa RTD-a iako je osobno potpisao sporazum s Novim listom kako je sveukupni dug RTD-a Novom listu 3,7 milijuna kuna i da je on anuliran, odnosno da podmirenjem tog duga RTD više ništa nije dužan Novom listu?

Koja je uloga Ivice Božana u cijeloj priči oko pokretanja stečaja RTD-a i prebacivanja novine pod palicu Novog lista u Rijeci doznat ćemo valjda uskoro.

Foto: Lider media i 057info. 

NASTAVLJA SE..





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button