VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Josip Sapunar u pratnji istražitelja proveo više sati u prostorijama HAC-a; Izvori bliski istrazi tvrde: ‘Svi tragovi vode prema Kalmeti’

hacPrema najnovijim informacijama koje dolaze od izvora vrlo bliskog istrazi HAC-ove afere, Josip Sapunar kojega je sinoć uhitio policijski USKOK, popodne je prvoeo zajedno s policijskim istražiteljima u prostorijama HAC-a gdje se još jednom češljaju dokumenti koji bi mogli dovesti do novih uhićenja.

Prema neslužbenoj verziji,  o kojoj se priča u krugovima bliskim istrazi, navodno cijela istraga zapravo vodi do Božidara Kalmete, aktualnog zadarskog gradonačelnika i  bivšeg Sanaderinog i Kosoričinog ministra. Podsjetimo, Sapunar je već prokazao Kalmetu prilikom svog prvog uhićenja 2010. godine. Međutim, unatoč  Sapunarovim iskazima,  tada se nije moglo ništa napraviti radi izvjesne djelatnice PNUSKOK-a Selme Abadžić koja je opstruirala sve istrage koje su vođene protiv HAC-ovih zaposlenika.  Naime, Abadžić je početkom godine suspendirana te je protiv nje podignuta optužnica radi ometanja istraga koje su također u ono vrijeme vodile do Božidara Kalmete i njegovog prvog operativca, Zdravka Livakovića.

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić u više navrata danas je također kazivao kako je izvjesno da Sapunar, ukoliko je ‘grabio’, nije ‘grabio’ samo za sebe.

– Vjerujem da je dio novca završio kod Kalmete i Livakovića i nadam se da će za to odgovarati. Što se Sapunara tiče, on nije tip osobe koji bi ni pet minuta za nekog odležao u zatvoru, tako da očekujem da će brzo ‘propjevati’ – kazao je Stanić za ZDNews.hr

Što je danas Sapunar izjavio djelatnicima policijskog USKOK-a javnosti nije poznato. Poznat je samo podatak kako danas Sapunar neće na slobodu, već će sutra biti službeno ispitan. Nakon dodatnog ispitivanja mogu se očekivati daljni koraci u istrazi koji,bi, a ni to nije isključeno, mogli dovesti do novih uhićenja ‘krupnijih riba’.





Related Articles

Back to top button