IzdvojenoZadar

Joso Nekić: “HDZ je spreman podržati nositelja liste Zadarskog bloka Franu Brajkovića”; Daniel Radeta: “Mi s HDZ-om nećemo koalirati”

Nakon višednevnog nagađanja tko će s kim i kako na Poluotoku, konstituiranje tig mjesnog odbora moglo bi konačno biti riješeno, ako je vjerovati posljednjim informacijama koje su za medije dali predstavnici SDP-a, HDZ-a i Zadarskog bloka.

Iako formalno pravno Zadarski blok ne postoji kao nezavisna lista ili registrirana politička stranka, već se radi o pojedincima i strankama koje se pojavile na izborima za mjesne odbore pod tim sloganom, čini se kako je suradnja između dva bloka, kada je u pitanju Poluotok gotova.

Jer, treća strana, u ovom slučaju SDP ni pod razno ne želi sudjelovati u suradnji s HDZ-om, pa ni na najnižoj mogućoj razini – mjesnim odborima.

Sve je krenulo izjavom nositelja Zadarskog bloka za Poluotok, Frane Brajkovića koji je javno kazao da poziva i HDZ i SDP na suradnju, što bi u prijevodu značilo da kao kandidat za predsjednika mjesnog odbora traži podršku obje stranke.

U razgovoru za ZADAR News, predsjednik zadarskog gradskog odbora HDZ-a, Joso Nekić kazao je kako je suradnja s nositeljem liste Zadarskog bloka, Franom Brajkovićem moguća.

– Otvoreni smo za suradnju s gospodinom Brajkovićem, ali pod uvjetom da on s nama razgovara kao Frane Brajković, a ne kao predstavnik Zadarskog bloka i da se tako dogovorimo o svim bitnim pitanjima – kazao nam je Nekić.

Na našu konstataciju kako je Brajković bio predstavnik Zadarskog bloka kao njihov nositelj listecna Poluotoku, Nekić navodi kako to ne bi trebao biti problem.

– Ponavljam, suradnja s Franom Brajkovićem je moguća ukoliko se on izdvoji iz Zadarskog bloka kao nezavisni vijećnik. Zajedničkim snagama Poluotok možemo učiniti boljim, ali uz uvjet da Brajković s nama kao HDZ-om potpiše suradnju – za kraj će Nekić.

Daniel Radeta iz SDP-a koji je osvojio jedan mandat na Poluotoku isključuje bilo kakvu suradnju s HDZ-om, što bi u konačnici moglo rezultirati koalicijom Zadarskog bloka i HDZ-a, kazao je.

– Nikakvi službeni dogovori o suradnji još nisu ni započeli. Što se SDP-a tiče mi definitivno nećemo podržati HDZ i nikakva suradnja ne dolazi u obzir. Njihova politika nas je i dovela do situacije da danas Poluotok ima svega 1500 stanovnika i da su uvjeti za život gotovo nemogući. O tom nezadovoljstvu dovoljno govore rezultati izbora i stanari žele promjene. Vrijeme je da neki novi ljudi i nove politike preuzmu odgovornost. Ukoliko dođe do scenarija da Frane Brajković i članovi HDZ-a izglasaju Brajkovića za predsjednika mjesnog odbora, bit će to koalicija HDZ-a i Zadarskog bloka.

Do zaključka ovog članka nismo uspjeli doći do Brajkovića jer nije odgovarao na naše pozive.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

  1. ajmo koalicija sa sdpom da padne hdz u suprotnom idu novi izbori i hdz dobija. ili je to nečiji interes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close