ZADAR SportZadne-Izdvojeno

VIDEO: Jurendić iz kaznenih udaraca donio Zagrebu bod u Zadru

nk zadar-nk rijeka-160214-15hrgovic15 godina Zagreb čeka na pobjedu u Zadru i još malo će pričekati. Od 1999. godine nije odnio sva tri boda, ovaj put je imao vodstvo, ispustio ju je, ali je na kraju uzeo barem bod.

Prvih 45 minuta ponudilo je dobar nogomet, obje momčadi igrale su otvoreno i to je rezultiralo prilikama i golovima. Zagreb se nije zabunkerirao, vrebao je pogreške Zadrana kojih je bilo i iz kontranapada prijetio.

Domaćin je uspavano krenuo u utakmicu i Zagreb je nakon 11 minuta stigao do zasluženog vodstva. Prvo je čisti zicer u petoj minuti propustio realizirati Miroslav Konopek, a zatim je u 11. minuti glupost Muića kažnjena. Mladi igrač Zadra bezopasnu loptu Stepčića skrenuo je rukom, išao je rukom prema lopti i Bebek je opravdano dosudio kazneni udarac. Josip Jurendić lako je prevario dobrog Matkovića.

Nakon primljenog gola Zadar se polako počeo buditi, nešto odlučnije je krenuo prema naprijed, ali izuzev Ivora Weitzera koji je dosta pokušavao iznenaditi Livakovića, nije imao dovoljno raspoloženih igrača.

Napade Zadra obrana gostiju bez većih problema je amortizirala, međutim u 45. minuti nije joj bilo spasa. Odličnu dugačku loptu u 16 metara primio je vrlo lijepo Weitzer i odmah iz voleja pogodio mrežu Livakovića. Obrana gostiju kod pogotka napravila je propust, Weitzer je utrčao između dvojice igrača i kaznio tu nesmotrenost.

Bolje su otvorili Zadrani drugo poluvrijeme, pritisnuli su Zagreb na njegovu polovicu i odmah počeli stvarati prilike. Posebno opasan bio je Josip Ivančić koji je u prvih par minuta drugog dijela pokazao više nego u svih prvih 45.

U desetoj minuti drugog dijela napadač Zadrana okrunio je dobar ulazak u drugo poluvrijeme pogotkom. Želimir Terkeš ubacio je s desne strane, skrenuta lopta stigla je do Ivančića koji potpuno sam na drugoj vratnici s metra šalje loptu u mrežu.

Uslijedilo je razdoblje igre između dva kaznena prostora, a u 70. minuti Zadrani ostaju hendikepirani i s igračem manje na travnjaku nakon isključenja Muića. Domaći igrač po treći put na susretu igrao je rukom i Bebek nije imao milosti te mu je dao drugi žuti karton.

Deset minuta prije kraja susreta još jednu veliku priliku propustio je Miroslav Konopek. Ponovno je došao sam pred Matkovića, ali još jednom mu vratar domaćina brani.

I kada se činilo da će Zadar izdržati i uzeti sva tri boda, Zagreb dolazi do poravnanja i boda. Jerbić je pomeo u kaznenom prostoru Krovinovića, a Jurendić je zabio za 2:2.

Domaći igrači nervozni zbog gubitka dva boda, tražili su obračun i pravdu, prednjačili su Ješe i Bilaver, no susret je na kraju ipak okončan bez većih sukoba.





Related Articles

Back to top button