Tehnologija

Kako prepoznati siguran Galaxy Note 7

Velika svjetska afera s opasnim Galaxy Note 7 telefonima čije se baterije mogu zapaliti i eksplodirati zapravo nije imala neki utjecaj na hrvatske kupce jer je kod nas uređaj povučen iz prodaje prije nego što se našao na tržištu.

No kako će se uskoro u prodaji naći inačica sa “sigurnom” baterijom, potencijalni kupci se pitaju kako prepoznati novi uređaj, jer i sami znate da kod nas ima svega i svačega, pa smo uvijek skloni pomišljati da bi škart roba mogla završiti u domaćim dućanima. 

 

galaxynote7-naljepnica_vidiclanakpolasirineSamsung je odlučio olakšati prepoznavanje novih uređaja na taj način da je na sučelje postavio novu zelenu ikonicu baterije (slika gore) koju možete vidjeti na tri mjesta, odnosno na Status Baru, Always On zaslonu, te na Power Off zaslonu, kojem možete pristupiti dugim držanjem tipke za uključivanje/isključivanje.

Pored toga, novi uređaj se može prepoznati već i na samoj kutiji pakiranja uređaja, na kojoj se nalazi naljepnica s kodovima i brojevima verzije i serije. U desnom gornjem uglu naljepnice nalazi se crni kvadrat koji upućuje na to da se radi o novom Galaxy Note 7 telefonu.

Ukoliko kod trgovca koji prodaje Galaxy Note 7 na kutiji i uređaju nema tih oznaka, onda ni u kojem slučaju nemojte kupiti telefon, bez obzira na kakvoj ga povoljnoj “akciji” nudili.

Nadamo se da se opasni modeli nikada neće naći u našim trgovinama, no svejedno je dobro ovo znati.





Related Articles

Back to top button