IzdvojenoZadar

Kalmeta mu zaustavio promaknuće prije nekoliko mjeseci; danas je Šime Mršić imenovan državnim tajnikom

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade danas je za novog državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede imenovan zadarski dožupan Šime Mršić, piše portal Kalelarga info.

Mršić je rođen u Zadru 1. studenog 1978. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Biogradu, a diplomirao je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Deset godina radio je u tvrtki Vrana d.o.o., a obnašao je i dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Biograda.

Živi u Biogradu, oženjen je i otac troje djece.

Na posljednjim unutarstranačkim izborima, Šime Mršić je uz veliku podršku članova stranke izbran za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Biograd.

Prije nekoliko mjeseci promaknuće Mršića osobno je bojkotirao Božidar Kalmeta

Ono što do danas nije bilo poznato javnosti je činjenica da je Mršić trebao biti imenovan državnim tajnikom prije nekoliko mjeseci, kada i Šime Erlić, bivši gradski pročelnik, no toj ideji se protivio Božidar Kalmeta, koji je u međuvremenu izgubio podršku samog vrha stranke, o čemu smo već pisali (više o tome doznajte klikom ovdje), tvrde ZADAR Newsovi izvori iz samog vrha HDZ-a u Zadru, ali i na državnoj razini.

HDZ SE ODRIČE KALMETE: “On je stvar prošlosti, ovo s Longinom i Pupićem mu nije trebalo.”

– Ideja je bila da se Šime Erlić i Šime Mršić imenuju državnim tajnicima na istoj sjednici Vlade, no preko svojih kanala to je tada spriječio Božidar Kalmeta. Slabljenjem njegove moći prema HDZ-u na državnoj razini, oni koji se brinu za napredak sposobnih ljudi ipak su uspjeli ispraviti nepravdu i Šime je zasluženo imenovan državnim tajnikom – kazao je za ZADAR News izvor vrlo blizak Vladi Republike Hrvatske.





Related Articles

Back to top button