IzdvojenoZadar

Kalmeta potvrdio: Neću se kandidirati za gradonačelnika ni župana

Iako je imao dogovoren intervju s jednim dnevnim listom, od kojega je čak unaprijed dobio 10 pitanja na koje je trebao odgovoriti, predsjednik zadarskog ŽO HDZ-a, Božidar Kalmeta odbio je odgovoriti na pitanja, među kojima su bila i ona hoće li se kandidirati na lokalnim izborima koji se održavaju u svibnju sljedeće godine. Ujedno je i otkazao dogovoreni intervju s obrazloženjem kako ga se u javnom prostoru napada, za što je optužio zadarsku oporbu  

– Neću se kandidirat ni za gradonačelnika, ni za župana, slobodno to objavite, kazao je Kalmeta koji, kao što smo već pisali, više nije osoba od povjerenja premijera i šefa HDZ-a, Andreja Plenkovića. 

Jedan od razloga zbog čega se vrh stranke odrekao Kalmete navodno je i taj što su protiv kalmete otvoreni i neki novi pravni procesi. 

Kalmeta je, također, kao što smo već pisali, upleten i u kriminalno guranje NK Zadar š.d.d. u stečaj. Predmet je to također s kojim se bave istražitelji, a hoće li istraga dovesti do Kalmete koji je prema našim informacijamq duboko upetljan i u bitne procese oko NK Zadar š.d.d., ostaje nam za vidjeti. 

HDZ SE ODRIČE KALMETE: “On je stvar prošlosti, ovo s Longinom i Pupićem mu nije trebalo.”





Related Articles

Back to top button