IzdvojenoZadarZADAR Sport

Kalmeta: “Srušiti ćemo Jazine, nitko neće kukati za dvoranom. Ako i dođe do prosvjeda tu je Boro Poštar, on će iskontrolirati navijače”

VRATA ZADRA

Priča o Vratima Zadra, projektu koji bi poluotok pretvorio u otok za preko 150 milijuna eura novca građana grada Zadra dobio je ovih dana novu dimenziju svog apsurda. Naime, prema informacijama s kojima raspolaže redakcija portala ZADAR News, na jednom od sastanaka iz 2008. godine prije nego je projekt Nikole Bašića pobijedio, postavilo se pitanje što će biti s legendarnom dvoranom Jazine. Na tom sastanku bio je izvor ZADAR Newsa koji je danas u detalje opisao o čemu se na sastanku razgovaralo i kako se nudilo rješenje oko potencijalnog rušenja Jazina.

– Dvoranu je lako srušiti, ali kako će cijela priča odjeknuti u javnosti, to je pitanje na kojemu će se trebati raditi – rekao je jedan od sudionika sastanka. 

Prva verzija Bašićevog projekta imala je originalne Jazine, a onda je Kalmeta naredio uklanjanje dvorane

I doista, prva verzija Bašićevog projekta imala je sačuvanu dvoranu Jazine, dok je u sljedećim verzijama projekta po naputku Božidara Kalmete osobno dvorana doslovno izbrisana i zamijenjena novim objektom – tvrdi naš izvor što je i provjerljivo i dokazivo uvidom u originalne i objavljene snimke Bašićevih projekata koji su javno dostupni.

Kalmeta: “Nitko neće kukati za Jazinama, ako i dođe do prosvjeda imamo Boru Poštara koji će iskontrolirati situaciju”

Na to se u razgovor uključio tadašnji ministar Božidar Kalmeta kazavši kako neće biti problema oko Jazina jer on ima kontrolu nad navijačima, odnosno Borisom Marinom zvanim Poštar.

– Neka se slobodno umjesto Jazina nacrta neki drugi objekt, amfiteatar ili hotel, nitko neće kukati za dvoranom. To će se odraditi preko Bore Poštara i tu ne bi trebalo biti problema kad su navijači u pitanju. Nikakvi prosvjedi nisu mogući dok je on aktivan i dok nam stoji na raspolaganju, a meni stoji na raspolaganju – kazao je na sastanku Kalmeta što je ZADAR Newsu potvrdilo više izvora koji su sudjelovali na više sastanaka na kojima se odlučivalo o sudbini kultne dvorane Jazine.

Interesantno, Boro Poštar je danas za rušenje Jazina: “Od te dvorane ostali su samo zidovi i trnita na krovu. Zadrani bi na referendumu odabrali rušenje Jazina i realizaciju Vrata Zadra”

O ovome smo razgovarali i s Borisom Marinom, međutim on negira kako je upoznat s detaljima spornog sastanka na kojemu se spominjalo njegovo ime u smislu kontrole navijača u svrhu politike.

– Prvi put od vas čujem za tako nešto. Da se mene pita, slobodno se mogu srušiti Jazine, od te dvorane ostali su samo obični zidovi i trnita na krovu – kaže nam Marin koji je očito na istom tragu kao i Kalmeta 2008. godine koji se zalagao za rušenje Jazina.

Kalmeta bez komentara, ali je i dalje za rušenje Jazina

Marin je u razgovoru za ZADAR News rekao da bi, da se Zadrane pita i oni bili za rušenje Jazina u zamjenu za projekt Vrata Zadra kojega on smatra kvalitetnim.

– Smatram da bi Zadrani odabrali rušenje Jazina jer ta dvorana ionako više nikome ništa ne predstavlja u zamjenu za projekt kao što su Vrata Zadra – kazao je za ZADAR News Boris Marin.

Iako smo u više navrata pokušali doći do Božidara Kalmete da prokomentira cijeli slučaj i objasni zbog čega se pozivao na Borisa Marina kada je spominjao potporu navijača, to nam do zaključka ovog članka nije pošlo za rukom.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button