ZadarZadne-Izdvojeno

KALMETA: “Što će nam kukuriku pivac koji je očerupan i operušan? Niti kukuriče niti skače”

Božidar-Kalmeta-HDZ-685x455Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na predizbornom skupu Domoljubne koalicije u srijedu u Zadru optužio je sadašnju vlast da nije željela Hrvatsku kakvu imamo, da su napuštali Sabor kada su se mijenjale zastave i grbovi, kad se izglasavala neovisnost, a da im je sad jedan skupo plaćeni Amerikanac rekao da mašu hrvatskom zastavom.

“Zašto su to radili 90-ih godina, kakvu poruku su dali nama koji smo željeli Hrvatsku?” upitao je Karamarko.

“Koje su to bolesti koje bismo morali preboljeti da kažemo nikad više, jer dvaput su dolazili na vlast oni za koje je Hrvatska bila nepoželjna pojava, 2000. i 2011. Kao da gledamo isti film s nešto izmijenjenim glumcima, onda Račana, danas Milanovića, ali imamo istu melodiju”, ocijenio je predsjednik HDZ-a.

“Rugaju se HDZ-u jer su narodnjačka stranka”

Ustvrdio je da vladajućima danas ‘smrdi’ šator u Savskoj 66 i da se ne srame to reći. Upitao je smrdi li im Domovinski rat, smeta li im što mjesec dana prije izbora moraju vježbati kako se maše hrvatskom zastavom jer im je to rekao neki skupo plaćeni Amerikanac. Kako je istaknuo, rugaju se HDZ-u jer su narodnjačka stranka,”a oni su kao neka elitistička stranka”.

“To je razlika između nas i njih. Što reći o rečenici da je Hrvatska slučajna država? Tko je taj koji to može reći? Neka pogleda u oči roditeljima 15.000 ubijenih i poginulih za Hrvatsku. Sram ih bilo! Što reći o onima koji kažu da su se za Hrvatsku borili neškolovani i siromašni? To je vrhunac cinizma i podcjenjivanja vlastitog naroda. Za Hrvatsku su se borili oni koji su je voljeli i željeli, a ti koji si u Bruxellesu bio činovnik, mi smo za tebe niža vrsta jer smo bili tu”, rekao je Karamarko.

Osvrnuo se i na depopulaciju Hrvatske. “2050. ovdje mora živjeti pet milijuna Hrvata. Zašto ne bismo stimulirali mlade obitelji s tisuću eura po djetetu? To je 300 milijuna kuna koje ćemo uzeti raznim agencijama, udrugama, zavodima i uredima, a slatka ušteda će biti to što ćemo ukinuti – ured bivšeg predsjednika republike”, poručio je.

“Svi koji su nezaposleni odselit će iz Hrvatske”

Kako je rekao, preporučio je čelniku stranke koja će u nedjelju izgubiti izbore: “Toliko si se pretvorio u nas same i mene samog da mi jedino preostaje da se maknem s mjesta predsjednika HDZ-a pa da on to bude jer to je jedini način da opet dobije jedan mandat.”

Optužio je aktualnu vlast i za materijalno i ekonomsko uništavanje Hrvatske, što im hrvatski narod neće oprostiti, za gašenje 100.000 radnih mjesta, 10.000 obrta i zaduženje za dodatnih 100 milijarda kuna.”Kažu da Hrvatska raste, da pada nezaposlenost. Pa naravno da pada – otkrili ste patent. Svi koji su nezaposleni odselit će iz Hrvatske.

Karamarko je rekao i da ne želi biti premijer koji će doći s rukama u džepovima, da ne želi biti premijer koji će vladati vlastitim narodom, kao oni, “jer su to naučili u komunizmu”. “Mi želimo stvoriti državu koja će biti servis svima, pomagati svakome. Želim služiti svom narodu”, zaključio je Karamarko.

“Ubili su život u obiteljima na selima”

Za Branka Hrga, predsjednika HSS-a osnovna razlika između vladajućih i njih je što vladajući kažu Europa je otvorena, za vas nema mjesta u Hrvatskoj, a oni kažu “ne idemo nikuda, ostanimo ovdje, ostanimo u Lici, na otocima, ostanimo u Dalmaciji, na kontinentu, ostanimo u Vukovaru, ali bez ćiriličnih ploča.” Optužio je Vladu da je četiri godine lagala, što se najbolje vidi na primjeru sela.

“Ubili su život u obiteljima na selima, ubili su život u cijeloj ruralnoj Hrvatskoj. Hrvatska je ruralna zemlja i dok ima sela, bit će i tradicije, bit će i hrvatstva, rekao je Hrg.

Božidar Kalmeta uvjeren u pobjedu Domoljubne koalicije, istaknuo je kako od ponedjeljka više neće strepiti i strahovati za budućnost Hrvatske. „Kukuriku pivac očerupan i operušan, niti kukuriče niti skače i što će nam takav pivac“, rekao je Kalmeta.





Related Articles

Back to top button