Vijesti

KALMETA ‘Toliko sam se naslušao laži da ih pas s maslom ne bi pojeo’

karamarko karin hdz-240413-15kalmetaZadarski gradonačelnik i bivši ministar prometa Božidar Kalmeta odbacio je danas i lažima nazvao iskaze Uskoku bivšeg člana Uprave HAC-a Josip Sapunar, koje je objavio Jutarnji list, a po kojima je Kalmeta uzimao dio novca koji se navodno izvlačio iz cestogradnje u aferi Remorker.

Kalmeta je za Radio Zadar izjavio kako je riječ o više puta ponovljenim neistinama koje se stalno objavljuju kako bi se skrenula pozornost sa skandala sadašnje vlasti.

“Radi se o još jednoj ponovljenoj laži koju smo više puta čuli u proteklih godinu dana”, poručio je Kalmeta i dodao kako te laži imaju za svrhu skrenuti pozornost sa važnijih tema i skandala koji se događaju aktualnoj vlasti i političarima te “stranci kojoj pada rejting i povjerenje građana”.

“Naslušao sam se ovih godina u politici toliko laži o sebi da ih toliko, kako narod kaže, pas s maslom ne bi pojeo. Ali, mene to posebno ne zabrinjava. Znam da se bavim poslom koji je takav kakav je i u kojem imate puno političkih neprijatelja koji se bore i tuku poviše pojasa, ali i onih koji se tuku ispod pojasa. Međutim to sve ide u rok službe”, istaknuo je Kalmeta.

Jutarnji list danas je objavio dio iskaza koji je Sapunar, kao jedan od osumnjičenika u aferi remorker, dao Uskoku i u kojemu navodi kako je Zdravku Livakoviću, bivšem pomoćniku tadašnjem ministra Kalmete i također osumnjičeniku u toj aferi, u nekoliko navrata predao novac, a da mu je Kalmeta govorio kako je taj novac “za Kalmetu i Zadar”.

Iz toga je, kaže, shvatio da dio tog novca Livaković osobno predaje Kalmeti, dok se s preostalim dijelom financiraju političke strukture u Zadru bliske Livakoviću i Kalmeti.

Jutarnji prenosi kako je Sapunar u iskazu opisao da je cijeli projekt izgradnje magistralnih cestovnih pravaca u Hrvatskoj od 2004. do 2008. godine bio “prožet korupcijom”, da su troškovi koje je država platila za izgradnju bili uvećani, a da se “zaslužne podmazalo vrlo izdašnim provizijama”.





Related Articles

Back to top button