112IzdvojenoZadar

Kalmeta u strahu od novih USKOK-ovih optužnica: “Otišao je u mirovinu i samo želi svoj mir”

Nekadašnji gradonačelnik Zadra i bivši ministar u HDZ-ovoj Vladi tadašnjeg premijera Ive Sanadera, kasnije i Jadranke Kosor kojoj je Sanader prepustio premijersku funkciju u strahu je od novih optužnica i istraga koje protiv njega navodno provodi USKOK.

Iako službenih informacija o novim istragama USKOK-a koje bi bile usmjerene protiv Kalmete nema, kako se neslužbeno doznaje u Uredu za sprječavanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i istražiteljima zanimljive su i neke pojedinosti iz Kalmetinog gradonačelničkog mandata (Božidar Kalmeta bio je gradonačelnik Zadra u periodu od 2013. do 2017., op.a).

U strahu od novih istraga

Izvor blizak HDZ-u potvrdio nam je kako Kalmeta već neko vrijeme pokušava doznati zbog čega ga istražuje USKOK, međutim do tih podataka nije uspio doći.

– On je u konstantnom strahu, prvo zbog suđenja koje još uvijek nema pravomoćni epilog. Sada se sve glasnije spominje kako će se ponoviti suđenje i to je onda još nekoliko godina agonije, on se nada da će biti pravomoćno oslobođen, što je normalno za nekoga tko je optužen. Drugo, zbog čestih informacija o novim istragama koje su navodno pokrenute protiv njega od strane USKOK-a – kaže nam dobro upućeni izvor u situaciju oko Kalmete.

Vina Biograd

‘U mirovini je i samo želi svoj mir’

Isti izvor koji je gotovo svaki dan u kontaktu sa šefom Županijskog HDZ-a i članovima njegove obitelji kazao nam je kako Kalmeta živi penzionerski i samo želi svoj mir.

– U mirovini je i više ne želi imati nikakve veze s izvršnom vlašću, samo traži svoj mir i to je sve. Istina, šef je Županijske organizacije HDZ-a, ali sve manje ima volje i za to. On vam se uglavnom brine se o djeci, unucima, tu i tamo dođe u središnjicu stranke u Medulićevu na Poluotoku i to je sve što njega zanima, da ima svoj mir – kazao je.

Nedostupan za komentar

Iako smo u više navrata pokušali doći do samog Kalmete kako bi potvrdio ili demantirao iznesenje tvrdnje njemu bliske osobe, to nam do zaključka ovog članka nije pošlo za rukom.Vina Biograd

Related Articles

Komentari

 1. Another concern to recollect about it rule is that you
  shouldn’t wait as soon as the grass has attained a one-third mow off its
  length. These areas are then adorned having a massive amount hardscaping,
  including gravel beds or mosaic walls, as well as a number of vines, topiary trees as well as other drought-resistant foliage.
  These are generally created through artificial processes but
  they are formed from organic or natural ingredients.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close