IzdvojenoZadar

“Kalmetu ne zanima Mario Paleka, on je strvinar koji tako preživljava i zato traži susret s vama”

Kao što to obično biva kada su u pitanju članovi zadarskog HDZ-a, pogotovo kad pišete o njihovim nepodopštinama, susreti i kofeinske ponude dolaze u velikim količinama. Tako je lani u jeku afere oko propalog koncera Rite Ore na Višnjiku direktor Turističke zajednice Grada Zadra u više navrata preko posrednika, odnosnog jednog zadarskog pročelnika u Gradu Zadru, tražio sastanak s glavnim urednikom ZADAR Newsa, Hrvoje Bajlom.

Pročelnik nudio ugovor u ime Turističke zajednice u zamjenu za šutnju o Paleki

Nakon što je Bajlo upitao pročelnika zašto bi se trebao sastati s Palekom, pročelnik i česti gost konobe u Osječkoj ulici na Stanovima, u kojoj gostuje i gradonačelnik Branko Dukić sa svojom svitom, dobio je odgovor kako mu je Paleka spreman ponuditi godišnji ugovor u zamjenu za nepisanje o problemima u radu TZGZ-a. Nakon što je Bajlo odbio takav susret, pročelnik se povukao, ali je i nakon nekoliko susreta u gradu od Bajla tražio da prestane spominjati Paleku u negativnom kontekstu. I na takve zamolbe, Bajlo je odbio sugestiju, a ZADAR News nastavio je s brojnim objavama afera u kojima je sudjelovao po nama najnesposobniji direktor TZGZ u povijesti.

Mate Lukić mogao bi srušiti HDZ u Zadru

Nastavno na nove članke koji su izlazili na ZADAR Newsu o Paleki, našoj redakciji javilo se nekoliko djelatnika te tvrtke i iskazalo podršku. Neki od njih ponudili su nam i dokumentaciju koja bi, ako se to pokaže točnim, Paleku mogla stajati ne samo gubitka funkcije, već i kaznene prijave. 

Ipak, korak dalje od svih koji su javno prozivali Paleku (izuzev Daniela Radete koji kao oporbeni vijećnik argumetirano ruši postavle Palekog nerada godinama) otišao je prije nekoliko dana vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, Mate Lukić, predsjednik NHR-a i koalicijski partner HDZ-a koji je u razgovoru za naš portal izjavio kako Mario Paleka nikad nije imao podršku NHR-a ni njega osobno. Razvidno je iz te Lukićeve izjave i kako će se NHR-ovci u narednim mjesecima dodatno obračunati s HDZ-om upravo preko Paleke koji HDZ-ova najslabija karika s obzirom da se radi o uvjerljivo najnepopularnijem političaru u Zadru. Kada je riječ o Palekinoj popularnosti, o tome najbolje govori i nedavno naručena anketa iz redova vladajuće koalicije koja upravo samog Paleku gura na samo začelje popularnosti, odnosno na vrh nepopularnosti. Ako je vjerovati onome što je Lukić kazao u podužem razgovoru glavnom uredniku ZADAR Newsa, koalicija HDZ-a i NHR-a trebala bi se raspasti krajem 2020. godine, odnosno na izglasavanju proračuna. U prilog toj tvrdnji idu i ponude koje su stigle na račun NHR-a kojemu je ponuđena suradnja na novoj političkoj platformi, ali uz uvjet da sruše vlast u Zadru.

Paleka i Kalmeta preko posrednika mole za susret 

Kada je u pitanju samo djelovanje Marija Paleke, za istaknuti je podatak kako je isti preko više političara poručivao Danielu Radeti i Hrvoju Bajlo kako će ih tužiti, o čemu smo već pisali. No, Paleka ni nakon toga nije stao. Štoviše, nastavio je vršiti pritirske preko jednog gradskog vijećnika kada je zatražio susret s Danielom Radetom, međutim, on na njega nije pristao. Slično je bilo i posljednjih nekoliko dana kada je Paleka od strane jednog od dobrih poznanika glavnog urednika ZADAR Newsa, Hrvoja Bajla, tražio susret s njim, no Bajlo na njega nije pristao. Nedugo nakon odbijanca od Bajla je preko posrednika zatražen novi susret i to od strane jednog bliskog prijatelja Božidara Kalmete. Ni na taj susret Bajlo se nije odazvao.

HDZ-ovac tvrdi: Kalmeta je strvinar, on će sve učiniti da ga Plenković ne ukori

U kontekstu ovih poziva, jedan visokopozicionirani zadarski HDZ-ovac kazao nam je kako je ovakvo ponašanje za Kalmetu simptomatično.

 – Božidar Kalmeta je premijeru Plenkoviću odgovoran za Zadar. Bilo što negativno što izlazi vani iz Zadra, Kalmeta to mora riješiti i to mu je posao, tako da vas ti pozivi ne bi trebali čuditi. Kalmeta je zapravo strvinar, on preživljava kako zna i umije. Ako padne Paleka, onda Kalmeta dobiva “po nosu” od Plenkovića i to vam funkcionira na takav način. Ne voli Kalmeta Paleku pa zato pokušava dogovoriti susrete s vama. On to radi radi svoje gu**ce i zato brani Paleku, Dukića, ma branit će on koga god treba da obrani sebe. To vam je sve šporka politika – kazao je za kraj za ZADAR News izvor iz HDZ-a.

Related Articles

Komentari

 1. Ovdje sam da odobrim kratkoročne i dugoročne privatne zajmove od 10.000 do 50.000.000 eura svima koji se ozbiljno bave ovim kreditom. 2%.

  Morate zajam, imajte na umu područja u

  s čime vam mogu pomoći:

  * Školski zajam

  * Projektno financiranje

  * Spremni ste za ulaganje u prijevoz

  * Zajmovi kod kuće

  * Investicijski zajmovi

  * Zajam za automobil

  * Konsolidacijski dug

  * Kreditna linija

  * Druga hipoteka

  * Otkup kredita

  * Osobni zajmovi

  Kontaktirajte nas za više informacija ako tražite vrlo brz kredit bez protokola: dellenbach.dominique1964@gmail.com ili Whatsaap + 33644679359

 2. Dobar dan svima, ja se zovem Marija Ivana, samohrana sam majka 3 djece iz Hrvatske i želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 90,000 eura od pouzdanog zajmodavca. Već sam dva puta postao žrtvom prijevare sa zajmovima, prije nego što sam upoznao gospodina Davea Thompsona, pročitao sam svjedočanstvo i kontaktirao ga. Zvao sam ovog zajmodavca čovjekom Božjim, jer je odgovarao na moje molitve za kredit. Jako sam sretan što sam upoznao takvog čovjeka, ovo je vrlo lak način da dobijem kredit od pouzdanog čovjeka koji ima kreditnu tvrtku u Sjevernoj Americi, ime firme (NAJBOLJI LAKE FINANCE HOME) Ovo svjedočanstvo je u svim društvenim medija, jer sam obećao da ću ga podijeliti u cijelom svijetu, napominjemo da 2% kamate imate na umu da i vi možete dobiti posao i uložiti u posao s njim kontaktirajte putem e-pošte: westlakefinancehome@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close