IzdvojenoZadar

Kapović: Dogodine izlazim na izbore za Županijsku skupštinu

Na sljedećim lokalnim izborima idem s listom za Županijsku skupštinu te ću se kandidIrati za još jedan, zadnji mandat načelnika Općine Vir, najavio je Kristijan Kapović
 

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, gostujući u srijedu navečer u emisiji »U prvom planu« Televizije Diadora, otkrio je da na sljedećim lokalnim izborima ide s listom za Županijsku skupštinu te da će se kandidIrati za još jedan, zadnji mandat načelnika Općine Vir kako bi zaokružio projekte i ciljeve koji će, po njemu, predstavljati punu afirmaciju ove otočne općine u infrastrukturnom, turističkom, socijalnom i kulturnom pogledu.

Za svoj sljedeći, šesti i zadnji mandat načelnika Vira, Kapović je decidirano ustvrdio da je to sigurno i da nimalo ne sumnja u pobjedu.
Na pitanje ima li ambicija postati županom Zadarske županije, Kapović je kazao da ne može biti istodobno načelnik i župan, ali da želi sa svojom listom osvojiti dovoljan broj mjesta u Županijskoj skupštini kako bi se »konačno presložile karte« i županijska politika »počela provoditi ravnomjerno uvažavajući doprinos i zasluge svake pojedine općine«.

Na pitanje hoće li to biti njegova nezavisna lista za Županijsku skupštinu ili će možda to biti neki koalicijski savez, Kapović je rekao da je to još otvoreno pitanje, da će se o tome razgovarati, ali ono što je sigurno – idem na izbore za Županiju, ustvrdio je aktualni načelnik Vira.

Na pitanje zašto se kao političar s tako velikim lokalnim uspjesima nije uspio nametnuti i na nacionalnoj političkoj sceni, Kapović je odgovorio kako je do sada tri puta bio prisutan na parlamentarnim izborima, ali da nije bilo uspjeha.


Želim sa svojom listom osvojiti dovoljan broj mjesta u Županijskoj skupštini kako bi se konačno presložile karte i županijska politika počela provoditi ravnomjerno uvažavajući doprinos i zasluge svake pojedine općine

Kristijan Kapović, načelnik Vira

– Najveća šansa za uspjeh lijeve opcije na lokalnim izborima u županiji i gradu Zadru bila je u trenutku kada je Romano Meštrović predložio da SDP s partnerima podrži kao gradonačelničkog kandidata Stanislava Antića, a za župana Stanka Banića, dvije legendarne ličnosti zadarskoga gospodarstva, ali to nije prihvaćeno i rezultat je poznat. Sudjelovao sam tada aktivno u toj kampanji, podržavao tu ideju, ali su prevagnuli usko stranački interesi i taštine pojedinaca koji su nas koštali poraza, kazao je Kapović.

Vir je u percepciji javnosti i medija, u zadnjih dvadesetak godina, od »rajskog otoka za divlju gradnju« izrastao u »švedski otok na Jadranu« koji u 2020. ima za cilj postati hrvatski broj jedan po broju noćenja u srpnju. Taj rekord za sada drži Rovinj, a s preko milijun noćenja koje planira u srpnju ove godine, Vir želi »zbaciti s trona« Rovinj i preuzeti hrvatsko vodstvo prema broju noćenja u jednom mjesecu.





Related Articles

Back to top button