IzdvojenoZadar

Kineski veleposlanik donirao je 40 tisuća kuna za sanaciju Nina

Veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Hu Zhaoming u utorak i srijedu boravi u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Prvog dana radnog posjeta kinesko je izaslanstvo u Domu županije održalo radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem. Domaćini su mu predstavili razvojne i gospodarske mogućnosti Zadarske županije i Grada Zadra. U nastavku programa veleposlanik Hu Zhaoming obišao je Luku Gaženica gdje im je domaćin bio ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić, a kinesko je izaslanstvo s domaćinima posjetilo gradilište zgrade terminala putničkog međunarodnog prometa. Nastavak programa donio je obilazak Zračne luke Zadar gdje im je direktor Josip Klišmanić sa suradnicima prezentirao kapacitete i razvojne planove ZLZ.

KINEZI 7

U poslijepodnevnom dijelu programa veleposlanik NR Kine posjetio je Sveučilište u Zadru gdje se susreo s upravom Sveučilišta, a potom je u Svečanoj dvorani održao predavanje o bilateralnim odnosima između Kine i Hrvatske pod nazivom “Graditi novi most kinesko-hrvatske suradnje”.

U srijedu će Nj. E. Hu Zhaoming obići poslovnu zonu u Poličniku te Grad Nin, koji je posebno teško stradao u nedavnim poplavama u Zadarskoj županiji. Veleposlanstvo Kine iz tog je razloga odlučilo donirati novčani iznos od 40.000 kuna za sanaciju šteta u tom gradu.





Related Articles

Back to top button