IzdvojenoZADAR Sport

KK Zadar podažen sa više od 20 razlike od Oostendea u prvoj pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone

NIJE DOBRO KRENULO

KK Zadar je u prvoj pripremnoj utakmici poražen od belgijskog Oostendea 74:95.

Gosti su već u prvoj četvrtini stekli prednost koju su zadržali do kraja utakmice. Zadar je, ističu, već u prvoj akciji krenuo atraktivno, a nova suradnja Mavre i Lukovića rezultirala je alley-oop i prvim poenima Zadra.

Najbolji strijelci u redovima Zadra bili su Justin Carter s 14 poena, Domagoj Vuković s 13 poena i Uroš Luković s 11 poena.

Za Oostende Levi Randolph je zabio 24 poena.

– Mislimo da smo ušli u utakmicu korektno, vidi se da jedni i drugi nisu u ritmu utakmica, da je tek početak priprema. Nama su dva igrača tek došla, isti problem je imao i moj prijatelj Ivan, njemu je Carter također došao naknadno. Mogu biti zadovoljan s motivacijom i željom za košarkom i igrom koju smo pokazali. Nema većeg gušta nego biti kod kuće, uživati sa svojima, biti s mojom obitelji. Zahvaljujem se Sonik Puntamiki, Mirku Jošiću i Stipi Kulišu, što su nam dali da treniramo u Jazinama, imamo odlične uvjete za rad, hotel je odličan. Super je biti doma, poručio je trener Oostendea Dario Gjergja.

Unatoč porazu trener Zadra Ivan Perinčić je zadovoljan.

– Čudno je ovo reći nakon poraza ali stvarno sam zadovoljan s puno stvari danas. Znali smo da igramo prvu utakmicu protiv jako dobre ekipe, koja je nekih 10 dana ispred nas u treningu i to se točno vidjelo na kraju, kad su pokazali više energije. Bilo je puno dobrih stvari, vidi se da je Carter tek došao i da mu je nedostajalo snage, nedostaje nam još i Harris. Nakon ovih teških treninga protekla dva tjedna ovo je izgledalo jako dobro, pristup je bio dobar. Ove druge stvari će doći s vremenom, ako nastavimo ovako trenirati i raditi ne bojim se uopće za sezonu, poručio je Perinčić.

Sljedeća pripremna utakmica je u ponedjeljak, kad će momčad Ivana Perinčića na memorijalnom turniru Tomislav Knežević igrati protiv Sonik Puntamike.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button