IzdvojenoZadarZADAR Sport

“KK Zadar Unofficial”: “Ispričavamo se Igoru Musapu jer smo prenijeli objede i političke laži Ante Rubeše, Enija Meštrovića i Marka Pupića Bakrača”

JAVNA ISPRIKA

Jedna od najposjećenijih fan stranica Košarkaškog kluba Zadar na Facebooku, nekoć zvana KK Zadar Unofficial, a danas Zadar Unofficial ispričala se u novoj objavi vlasniku i direktoru hotela ZaDar Igorus Musapu zbog objave očito lažnih i kako sami kažu, manipulativnih informacija iznesenih od strane Ante Rubeša, Marka Pupića Bakrača i Enija Meštrovića.

Oni su, naime, u više navrata teško optužili Musapa i bivšeg direktora kluba Željka Žilavca zbog navodnog kriminala i štete koja je počinjena prema klubu.  U objavi pišu i kako su se u javnom prostoru umjesto dokaza i argumenata koristili smo potpuno neutemeljene objede i političke laži Ante Rubeše, Enija Meštrovića i Marka Pupića Bakrača.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: “ISPRIKA ZBOG NAPISANE LAŽI I KLEVETE!!

Pišemo ovaj tekst nastavno na tekst na našoj stranici od 23. lipnja 2022. godine, u kojem smo lažno optužili i oklevetali vlasnika hotela ZaDar Igora Musapa, i tadašnjeg direktora KK Zadar Željka Žilavca. Radi se naravno o čuvenom slučaju “hotelski smještaj” koji je nedavno “potresao” KK Zadar. Neprofesionalno smo i brzopleto optužili Igora Musapa i Željka Žilavca, i to bez bilo kakvih dokaza. Naprotiv, umjesto dokaza i argumenata koristili smo potpuno neutemeljene objede i političke laži Ante Rubeše, Enija Meštrovića i Marka Pupića Bakrača. Rubeša i Meštrović prvi put su iznijeli lažne optužbe za navodno sporni smještaj u hotelu ZaDar na tiskovnoj konferenciji u Jazinama 5. travnja 2022. godine. Ante Rubeša je na konferencijama za novinare 23. lipnja 2022. godine, i 7. srpnja 2022. godine ponovio lažne optužbe i objede prema vlasniku hotela ZaDar i prema Željku Žilavcu.

Rubeša je na zadnjoj konferenciji za novinare 7. srpnja 2022. godine potpuno neutemeljeno i bez dokaza optužio vlasnika hotela ZaDar Igora Musapa i bivšeg direktora KK Zadar Željka Žilavca, da su radili određene malverzacije sa smještajem igrača KK Zadar u hotelu ZaDar u ljeto 2021. godine. I da su tako oštetili KK Zadar u iznosu od 500 000 kuna.

Ante Rubeša se na zadnjoj konferenciji za novinare čak pohvalio da je ovo njegova privatna istraga. Zanimljivo je kako nitko od ostalih članova Nadzornog odbora KK Zadar nije reagirao na ove opasne istupe i laži predsjednika NO KK Ante Rubeše. A svi znamo, da, ako, laž ne demantiraš, ili ne reagiraš, onda znači da podržavaš tu istu laž. Nakon gore navedenih konferencija za novinare Ante Rubeše, u lažnim optužbama i političkoj hajci pridružio mu se i njegov stranački kolega iz Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

Potrudili smo se i došli smo do informacija kako u navedenom slučaju “hotela ZaDar” nikakvih malverzacija nije bilo! Imamo čvrste dokaze da je politički trojac Rubeša, Meštrović i Pupić Bakrač svjesno lagao javnost, a sve naravno zbog vlastite političke koristi, i pokojeg političkog poena. Smještaj je plaćen po tržišnoj cijeni, sobe su konzumirane, i nisu izdane nikom drugom osim igračima KK Zadar. Dok je porez za navedene usluge uredno plaćen! Čak smo saznali da je vlasnik hotela ZaDar mogao sporne sobe iznajmiti i po puno višoj cijeni nego što je iznajmio igračima KK Zadar. Dakle sve je čisto i po zakonu! Nema nikakvih kriminalnih radnji! Slijedom svega navedenog mi smo u našem tekstu napisali laž, te smo tako oklevetali vlasnika hotela ZaDar Igora Musapa i bivšeg direktora KK Zadar Željka Žilavca. Pogriješili smo!

Postupili smo krajnje neprofesionalno, neodgovorno i protivno svim postulatima novinarstva i javnog djelovanja. Oblatili smo nedužne ljude, opasno smo se zaigrali policajaca i sudaca, i zbog toga nam je iskreno žao. Poklekli smo, i naivno smo prenijeli laž koju su u medijski prostor ciljano plasirali Ante Rubeša, Enio Meštrović i Marko Pupić Bakrač. Radilo se o klasičnim političkim spletkama i insinuacijama Ante Rubeše, Enija Meštrovića i Marka Pupića Bakrača. Nismo smjeli sudjelovati u njihovim političkim ratovima. Pogriješili smo!

Ovim putem se ispričavamo vlasniku hotela ZaDar Igoru Musapu i bivšem direktoru KK Zadar Željku Žilavcu, zbog laži koje smo javno napisali na njihov račun. Nadamo se da će ovo biti putokaz i drugim medijima da ne objavljuju ozbiljne optužbe koje se temelje isključivo na indicijama, a ne na dokazima. Ovo bi mogla biti dobra škola gradskim vijećnicima, i lokalnim političarima, da ne optužuju pojedince olako i bez čvrstih dokaza. Izrečena laž u medijskom prostoru može uzrokovati poslovnu, obiteljsku, ali i ostalu štetu i neugodnosti. Za kraj još jednom se ispričavamo vlasniku hotela ZaDar Igoru Musapu, i bivšem direktoru KK Zadar Željku Žilavcu te se nadamo da će uvažiti našu ispriku.

#ZDunofficial 🔵⚪️“, stoji u objavi koja je dostupna ovdje

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button