ZADAR SportZadne-Izdvojeno

KK ZARA Kup Sv. Stošije osvojio KK Zadar

imageUČO PULANIĆ DODIJELIO NAGRADU ZA NAJBOLJEG IGRAČA TURNIRA

Košarkaški klub ZARA organizirao turnir Kup „Sv. Stošija“ za djecu do 13 godina. Turnir se održao 11. i 12. siječnja (subota i nedjelja) u dvoranama sportskog centra Višnjik.

AUTORIZIRANE IZJAVE TRENERA:
„Uvijek je lijepo doći u Zadar i zaigrati u Krešinoj dvorani, a kada imate tako ljubazne domaćine, koji su besprijekorno organizirali, 1. kup Sv.Stošije, zadovoljstvo je potpuno. Hvala g.Vrsaljku , njegovim suradnicima i roditeljima mlađekadetske ekipe KK „Zara“, što su nam omogućili, da promoviramo novu generaciju ml. kadeta, koji su grad košarke napustili puni dojmova. Košarkaškom klubu „Zara“ želim dug i uspješan sportski vijek.“

Silvije Jenkač, trener KK „Gorica“
„Ono što me zbilja iznenadilo je pozitivna energija turnira, vedro raspoloženje među trenerima, među kolegama, među djecom. Ekipa koja je napravila turnir zbilja se svojski potrudila. Ja im ovim putem čestitam. Vidi se da je bilo tu početničkog elana, zanosa i dečki su zbilja napravili vrhunski turnir. Ovaj turnir nam je takđer iskustvo više i drago nam je da smo bili njegovi sudionici. “

Alen Zdrilić, trener KK „Zadar“
„Siguran sam da ćete sve statističke informacije o Kupu Sv. Stošija imati na raspolaganu, ali ono što samo ja mogu podijeliti s vama je odgovor na pitanje zašto je gospodin Učo Pulanić pozvan da dodijeli nagradu najboljeg igrača na turniru. Učo Pulanić je naš bivši košarkaški trener baš u ovim generacijama od 13 godina i ml. za koje smo i organizirali turnir. On je u našem kolektivnom sjećanju ostao zapamćen kao divan čovjek i vrhunski trener. Sve to ga je dan danas učinilo živućom košarkaškom trenerskom legendom koja je odgojila generacija košarkaša i na taj način smo mu htjeli ukazati javno priznanje i poštovanje za njegov dosadašnji rad ali i pozitivan utjecaj na naše živote.“ Marin Vrsaljko, predsjednik KK „Zara“.

Sastav pobjedničke ekipe:
KK Zadar: Mario Fantina, Vito Barbaroša Dino Ninčević, Toni Hordov, Dino Hržina,, Ante Milković, Roko Erslan, Dino Jerolimov, Roko Lovrić, Lovre Višić, Lovre Paleka, Paolo Urukalo, Luka Nenadić, Domagoj Bogović, Ivan Klanac.

Dodjele nagrada:
Za 3. Mjesto Ive Ivanov (kapetan KK Zadar)
Za 2. Mjesto Marko Ramljak (igrač KK Zadar)
Za 1. Mjesto Hrvoje Vlašić (trener KK Zadar)
Pobjednik natjecanja u tricama: Josip Miočić, voditelj dvorane Višnjik
Najbolji strijelac turnira: prof. Ivan Čular, bivši košarkaški trener u KK Zadar

Najbolji igrač: Učo Pulanić, zadarska trenerska košarkaška legenda koja je odgojila generacije košarkaša
Pobjednik natjecanja u tricama: Luka Pehar, KK DOŠK Najbolji strijelac turnira: Antonio Vranković, KK Posušje Najbolji igrač turnira: Karlo Medvidović, KK Posušje.





Related Articles

Back to top button