ZadarZadne-Izdvojeno

Klub SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DSU-a nezadovoljan sjednicama Vijeća

IMAG0552_1404926363Klub vijećnika koalicije SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DSU-a, danas u 17,30 sati održao je konferenciju za novinare u prostorijama SDP-a Zadar. Kako je najavljeno, vijećnici su se na konferenciji očitovati o sjednici Gradskog vijeća koja je sazvana za 11. srpnja ove godine.

Irena Dragić (SDP) održala je uvodnu riječ, te je naglasila kako je konferencija za novinare u prvom redu sazvana zbog nemogućnosti Kluba vijećnika da transparentno i vjerodostojno izvršavaju svoju zadaću na sjednicama Gradskog vijeća. Prije svega, sjednice bi se trebale održavati jednom mjesečno, a ne jednom u tri mjeseca, kazala je Dragić, te dodala kako je nemoguće u kratkom roku temeljito proći sve točke dnevnog reda, kad se materijali za sjednicu isporučuju u zadnji tren.

Uz vijećnicu Dragić, novinarima su se obratili i vijećnici Klarin (HNS), Knez (HSLS), Vrdoljak (SDP) i Šarić (SDP), te više manje ponovili sve boljke koje je u uvodnoj riječi iznijela vijećnica Dragić, te iznijeli svoje mišljenje o nekoliko točaka rebalansa, o kojem će biti riječi na sjednici Gradskog vijeća ovog petka.

Ono što tražimo je da nam na vrijeme dostave materijale o kojima će se raspravljati na sjednici, da sjednice ne traju toliko dugo, već da se održavaju češće i traju kraće. Čovjeku nakon osam sati rada pada koncentracija, te je nemoguće pratiti svaku točku dnevnog reda sabrano, što u konačnici znači da nismo sposobni raditi svoj posao kako treba – rekla je Dragić na samom kraju konferencije, te dodala da usprkos svim nastojanjima da se njihov glas čuje kod ljudi koji odlučuju o tome koliko često će se sjednice Gradskog vijeća održavati, nema nikakvog sluha za njih, te su bili primorani sazvati ovu konferenciju i svoj glas pustiti u javnost u nadi da će se nešto promijeniti.





Related Articles

Back to top button