112IzdvojenoZadar

KOKAINSKA AFERA NIJE FAKE NEWS – Pozivamo nadbiskupa Puljića da nas tuži!

Aferu o dvojici svećenika koji su prema otkriću portala Mega Media konzumirali kokain i to sve priznali policiji konačno je nedvosmisleno komentirala i Zadarska nadbiskupija, optuživši između ostalih novinare i naš portal kako smo se u posljednjih nekoliko dana, kao i Mega Media bavili širenjem lažnih vijesti, što nije točno.

Postoje i druge krupne afere u Zadarskoj nadbiskupiji

Na veliku žalost Zadarske nadbiskupije, činjenice i materijalni dokazi s kojima raspolažu novinari koji su radili na ovoj, ali i drugim aferama vezanima za Zadarsku nadbiskupiju u potpunosti demantiraju nadbiskupu, ali i Želimira Puljića koji se na ovaj način pokušao izvući optužujući novinare da lažu.

Novinari nisu lagali

Rekli bismo i to kako je reakcija Zadarske nadbiskupije i nadbiskupa Želimira Puljića očekivana iz više razloga. Kao što to uvijek biva, onaj tko je kriv i prozvan uglavnom optužuje onoga drugoga koji ga je otkrio i razotkrio da laže i izmišlja. Tako je i u ovom slučaju, međutim, koliko god se nadbiskupija trudila zataškati aferu optužujući novinare da lažu, materijalni dokazi koji postoje moraju biti i bit će objavljeni unatoč činjenici što svećenike i ovisnike o kokainu štiti i čuveni Zakon o zaštiti osobnih podataka.

Analizom kose definitivno će se utvrditi jesu li svećenici konzumirali kokain

Zadarska nadbiskupija u svom priopćenju navodi kako u objavama ZADAR Newsa i Mega Medije postoje i utuživi materijali, pa ih ovom prilikom pozivamo da nas tuže i to što je moguće prije. Kada i ako do suđenja dođe, a mi bismo voljeli da do istoga dođe čim prije, okrivljeni novinari tražit će od nadležnog suda da se svećenicima za koje postoji sumnja da su konzumirali kokain izuzme dio kose iz koje se nedvojbeno može zaključiti jesu li ili nisu konzumirali kokain.





Related Articles

Back to top button