ZadarZadne-Izdvojeno

Kolinda otvara igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Foto: Faktor.ba
Foto: Faktor.ba

U petak i subotu 16. i 17. listopada 2015. godine Zadarska županija je domaćin jubilarnih 20. državnih športskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Športske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata sustavno se održavaju već 20 godina, a Zadarska županija ima čast organizirati jubilarne dvadesete igre. Očekuje se preko 1200 natjecatelja i delegata iz svih županija, a otvaranju igara nazočit će i Predsjednica Republike kao i nekolicina ministara.

Osim samih sportskih natjecanja u osam sportova na raznim borilištima u gradu Zadru, važnost ovih igara je i međusobno druženje, zbližavanje i održavanje prijateljstava branitelja iz svih krajeve Lijepe naše.

Uz ovakvu manifestaciju, braniteljska populacija i sudionici igara prisjećaju se i Domovinskog rata bez gorčine uz pjesmu i veselje. Ujedno je to i prilika pobliže upoznati i doživjeti destinaciju te na taj način upoznati sve županije Hrvatske, a Zadarska županija je svima dugo isčekivan domačin.

Organizatori očekuju preko 1.200 natjecatelja i delegata iz svih županija, a među gostima na otvaranju igara najavljena je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i nekoliko ministara.





Related Articles

Back to top button