IzdvojenoZadar

KOLUMNA BRANIMIRA ČAKIĆA – Na Veliku Gospu nasadili su pred crkvu štandove s puškama koje predstavljaju suštu suprotnost Kristovim učenjima

Ovakvim bi nemilim scenama priprosti puk posvjedočio da Isus danas osvane na Belafuži čije su ulice, opet i posve očekivano, prema drevnim lihvarskim propisima, zadarski grobari prenamijenili u sajam po guštu pohlepnih trgovaca.

Na Veliku Gospu nasadili su pred crkvu štandove s plastičnim puškama i mačevima koje predstavljaju suštu suprotnost Kristovim učenjima. Kada bi Krista toliki štovali zbog onoga što On predstavlja i kada bi slijedili njegov primjer, tada ni jedno jedino janje ne bi stradalo i tada bi mali državu ljubavi mira i blagostanja. Poruke mržnje ni granica se naših domogle ne bi jer bi se, shodno kozmičkom zakonu davanja i uzimanja, ljepota dobroga prenijela i na naše susjede.

Po kontejnerima nitko kopao ne bi i zavladao bi zakon samilosti prema svakome obliku života. Ljepota dobroga isprala bi vjekovni gnoj mentalnih vodilja ”snađi se kume” & ”glavno da je meni dobro, a ostale k’o šiša” koje su, više od svih zala, unazadile napaćeno nam društvo.

Foto: eZadar
Related Articles

Komentari

 1. Trebate hitan zajam? Mi smo korporativni zajmodavci, dajemo
  spremni za vrlo iskrene i pouzdane ličnosti, nudimo zajmove od
  iznos od 5.000,00 do 50.000.000,00 eura uz kamatnu stopu od 3%
  kamatne stope u rasponu od 1 do 25 godina kao krediti, dođite i uzmite
  bolje za sebe i porodicu, kontaktirajte ovo

  email: Creditcompa@hotmail.com

  Ako ste zainteresirani, navedite sljedeće informacije:

  Vaše puno ime:
  potreban iznos zajma:
  Trajanje kredita:
  Telefonski broj:
  Zemlja:
  Predmet zajma:
  okupacija
  Mjesecna zarada:
  spol:

  hvala

 2. Tražite li vrlo realne kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 3%, zasnovanim na povoljnim uvjetima kredita?
  Da li vam je potreban kredit za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Da li su vas banke i druge finansijske institucije u svakom trenutku odbijale samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti na nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Stambeni krediti
  * Krediti za konsolidaciju duga
  * Lični zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj prilikom prijave s nama, podnošenja zahtjeva za pouzdanu kompaniju koja se brine za vaše potrebe finansiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tokom cijelog postupka. Uvijek ćemo dati sve od sebe da utvrdimo kada možete potpuno otplatiti, uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim namještamo rok otplate kredita na odgovarajući način prema vašim potrebama. Pišite nam na: Creditcompa@hotmail.com

 3. Zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i finansijski agent, pružam kredite za lično i korporativno finansiranje. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili svoj dug ili vam je potreban zajam kapitala da biste poboljšali posao? Da li su vas druge banke i finansijske agencije odbacile? Bez obzira da li vam je potreban kredit za konsolidaciju ili preuzimanje obaveza, više ne tražite jer smo tu da sve vaše finansijske probleme pretvorimo u nešto prošlo. Zadovoljstvo kupaca je cilj kada se prijavite kod nas, prijavite se za pouzdanu kompaniju koja se brine o vašim finansijskim potrebama. Mi ćemo se brinuti za vas tokom celog procesa. Uvek ćemo dati sve od sebe da utvrdimo kada se možete u potpunosti vratiti, s obzirom na trenutnu finansijsku situaciju i zatim da postavite rodovnik otplate kredita na odgovarajući način vašim potrebama. Jednostavno dobijanje ličnog zajma iz globalnog finansijskog fonda: pošaljite nam e-poštu na: NIHADCUDIC2@GMAIL.COM

 4. Da li tražite vrlo originalne kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, zasnovane na povoljnim uslovima kredita?
  Da li vam je potreban kredit za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Da li ste sve vreme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim finansijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Da li vam treba zajam ili finansiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Stambeni krediti
  * Krediti za dom
  * Krediti za konsolidaciju duga
  * Lični zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas, prijave se za pouzdanu kompaniju koja se brine o vašim finansijskim potrebama. Mi ćemo se brinuti za vas tokom celog procesa. Pošaljite nam e-poštu na: SANDIPOTRC1@GMAIL.COM

 5. Na kraju ste u velikim financijskim problemima, imate dugove i ne možete ih riješiti zbog želje za novcem, imate veliki broj vjerovnika koji vas maltretiraju. Naša institucija vam danas nudi brzo i pouzdano rješenje u potpunoj sigurnosti. Dajemo zajmove u rasponu od 5.000 do 10.000.000 € svima koji ispunjavaju uvjete za poseban zajam s kamatnom stopom od 2%. Ili ti
  treba hitan novac iz drugih razloga. Molimo kontaktirajte nas: MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

 6. POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
       Sve naše usluge dizajnirane su tako da vam oduzmu što manje vremena. Svjesni činjenice da većina klijenata ima dnevne obveze i ispunjen dan, ne želimo vas gnjaviti s nepotrebnim stvarima. Kod nas možete tražiti novac bez jamaca, ovjerenih potvrda ili poslodavaca.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su: * Krediti za nekretnine * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni zajmovi * kućni zajmovi * zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi. Kontaktirajte nas putem e-maila
  BOZANATOPALOVIC1@GMAIL.COM

 7. TREBATE LI FUNDIRANJE?

  Jeste li pojedinac koji trenutno traži sredstva za svoj osobni interes i posao? Ako je odgovor da, imate sjajnu priliku da osigurate zajam pristupačne kamatne stope i dobro strukturiran plan otplate koji će vam pomoći da preskočite zadani iznos sa otplatom kredita, a tu nije uključena ni kazna plaćanja unaprijed. Nudim financiranje širokog spektra koje uključuje sljedeće i još mnogo toga.
  a) Osobni zajam (osiguran i neosiguran)
  b) poslovni zajam (osiguran i neosiguran)
  c) Nabava i sanacija (100% financiranje)
  d) konsolidacija duga.
  e) Zajam koji se ne temelji na imovini
  Ako ste zainteresirani za financiranje, obratite mi se putem moje adrese e-pošte ispod kako biste saznali više o mom programu kreditiranja.
  E-adresa: occeaniclendersplc@outlook.com ili WhatsApp putem +18552127002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close