Kolumne

Kolumna Lucky Lady: Liga Prvaka

Draga Gospođo Ljubav,

Puno puta sam ti pisala, ali isto toliko puta nisam dobila odgovor. Ne želim vjerovati da si me zaboravila, pa ću ti samo napomenuti kako mi je adresa još uvijek ista.Ovo pismo ti pišem iz razloga što je sutra Valentinovo – dan zaljubljenih, a ja sam više luda od svega, samo ne – luda od Ljubavi. Dobro što je sa mojim Gospodinom (ne)Savršenim, nije li do sada već trebao stići? I ako nije, zašto nije?

Što je to uopće Valentinovo?

Milijuni crvenih ruža, bombonijere, već uhodani parovi i oni koji tek uče hodati, crveno donje rublje i slomljena srca?

Čudim se sama sebi, ali još uvijek vjerujem u tebe. Sve ove godine, pa i desetljeća, sve do danas sjedila sam i čekala, čekala na Gospođu Ljubav; trenirala vlastito strpljenje, u nadi da uhvatim tu istu Ljubav. Bilo je “bezbroj” pokušaja da se zaljubim, samo jedno slomljeno srce i puno proplakanih suza, ali još više osmijeha.Sada kad malo bolje razmislim, ljuta sam na tebe i sve ono što sam prije napisala zapravo je jedna velika izmišljotina. Uopće ne vjerujem da postojiš, a budući da dugo nisi dolazila moji kriteriji su s godinama poprilično porasli, postala sam gadura, baš kao i ti.

Za razliku od mene koja sam od danas i službeno u svađi sa dotičnom Gospođom Ljubav, i ne zanima me ništa što ima bilo kakve veze s njom; muškarci, odnosno većina njih sa posebnim nestrpljenjem isčekuju sutrašnji dan. Teško da će iti jedan zaboraviti kako je baš sutra Valentinovo, koje će ove godine za njih biti sve samo ne običan dan. Glavni krivac za to je, a što drugo nego glavna sporedna stvar na svijetu – nogomet. Za one koji slučajno još uvijek ne znaju ,a nemoguće je ne znati, počinje proljetni dio Lige prvaka.
Iako ste možda na prvi pogled pomislili kako nemaju nikakve veze jedno s drugim, varate se. Ljubav i nogomet imaju puno toga zajedničkog, za početak – bez njih je život nezamisliv.
Za većinu muškaraca nogomet je jedna od prvih i posljednjih ljubavi, barem oni tako tvrde, pa neću ni ustrajati u tome da ih razuvjerim. Moj prijatelj Alen kaže kako je nogomet njegova prva prva Ljubav, a nakon što se razočarao u Gospođu Ljubav i njegova dvadesetprva prva Ljubav; njegova zgodna partnerica u dobru i zlu, ona koja ostaje i onda kada ga svi napuste.Isto tako Ljubav bi mogla puno toga naučiti od nogometa. To je igra u kojoj morate uživati, koju morate voljeti da bi je mogli igrati. Sami u nogometu ne možete ništa, dok zajedništvom možete puno. Kao i u Ljubavi tako i u nogometu, i jednom i drugom se veselimo, no, ponekad budemo beskrajno razočarani, postoje lijepi i manje lijepi trenuci, pobjede i porazi. Na kraju se sve to svodi na avanturu, strast, izazov i borbu. Zapravo Ljubav je jedna velika utakmica života. Ljubav je za sve nas Liga prvaka.

Ako ste kojim slučajem zaboravili još uvijek sam ljuta na Gospođu Ljubav, ništa nisam prepustila slučaju, pa sam joj našla i zamjenu – nogomet, od danas volim nogomet, a poruka za Gospodina (ne)Savršenog glasi: ne dolazi dok ne završi Liga prvaka! Hvala.





Related Articles

Back to top button