ZadarZadne-Izdvojeno

Košarkašice Zadra nemaju novaca za nove djevojke, zahvalne što većina ostaje studirati u Zadru

zKK-Zadar-klupa-Foto-Ivan-Katalinić-473x316S pripremama za novu sezonu krenule SU košarkašice Zadra. Što je sve u planu za odraditi u pripremnom djelu pitali smo trenericu prvoligaša s Višnjika, Mariju Maziju.

“Prvi dio bit će više posvećen kondicijskoj pripremi. Sezona je završila dosta rano, istina naše cure i tijekom ljeta bile su aktivne ali to mora biti puno ozbiljnije kad je riječ o profesionalizmu. U planu je i priključivanje nekoliko naših mladih cura seniorskom pogonu, to je dosta zahtjevan posao, tako da imamo mi dosta toga za odraditi do starta sezone”.

Od prošlogodišnjeg kadra na okupljanju nisu bile Ina Marin i Marta Erslan dok se od prije zna da u sljedećoj sezoni u ekipi neće biti Karle Kalažić. Što je s eventualnim pojačanjima.

“Sa strane nećemo nikoga dovoditi jer nismo u financijskoj situaciji da to možemo. Sreća da dosta cura upisuje fakultete u Zadru, jedna od njih je i Nina Delić koja je prošle godine igrala za Split. Dobro će nam doći, kamo sreće da nam se na slični način priključi još netko”.

Prošlu sezonu bit će teško ponoviti, Zadranke su se bile plasirale među četiri najbolje u državi. Cilj u ovoj koja je pred vratima.

“Cilj je osigurati ostanak što prije i ja vjerujem da i hoćemo. Sada, ukoliko se ukaže prilika i za nešto više, zašto ne, bit ćemo spremni”.

Početak sezone predviđen je u prvom tjednu mjeseca listopada.





Related Articles

Back to top button