IzdvojenoZadar

Kristijan Kapović: “Hrvatska nije pravna država”

Dugogodišnji načelnik Vira Kristijan Kapović čija je lista na lokalonim izborima prošle nedjelje osvojila gotovo od 50% glasova birača, na izborima za općinsko vijeće zbog pravosudnih prepreka nije mogao biti nositelj liste, no unatoč tome, ta je lista bila bez konkurencije. Gostujući u Studiju 4 HTV-a rekao je Kristijan Kapović rekao je kako je zaista zadovoljan rezultatima i zbog toga što je nastavljen dvadesetogodišnji kontinuitet. 

– Nakon pet mandata za načelnika onemogućen sam iz pravosudnih razloga, ali moramo otvoreno reći, nakon 22 godine sudjelovanja u javnom životu, od kojih 18 godina kao načelnik,  ponovit ću – Hrvatska nije pravna država. Pravosuđe i represivni aparat u političkim su rukama i služe za političke obračune, odnosno, ja bih otvoreno rekao, za reketarenje, izjavio je Kapović.

Dodao je da je on 16 godina bio jako glasan oko toga i prozivao sve mjerodavne da ne rade svoj posao, jer je, kaže, “bio u poziciji koja je rijetka za ljude koji se bave politikom, a to je materijalna neovisnost.”

 

Što se tiče rezultata njegove liste u  Viru, kazao je da su imali dobar tim.

– Imali smo dobru ekipu, koja je sa mnom više od 15 godina, tim relativno mladih ljudi. Obiteljski sređeni ljudi preuzeli su odgovornost – Marino Radović kao kandidat za gradonačelnika u prvom je krugu dobio 49,84 posto, a sada zbog  tri glasa idemo u drugi krug, rekao je, dodajući  kako je siguran u potvrdu premoćne pobjede 30. svibnja. 

– Nositelj liste za Općinsko vijeće Antonio Vučetić dobio je premoćnu potporu građana i sedam od ukupno 13 mandata, znači apsolutnu većinu, kazao je. Dodao je da su HDZ i SDP svedeni na “ostatke ostataka” s po jednim mandatom svaki.  

Zaključio je da se ono što je “velika i glasna” oporba s onim što je proteklih devet godina radila u Općinskom vijeću očito zgadila građanima. 

– Samo razvoj, samo činjenica da stavljamo čovjeka na prvo mjesto može dobiti rezultat u kontinuitetu i očuvati biračku bazu na svakim izborima, a to smo mi dokazali. Ono što je novina u toj priči jest to da smo najavili da ne idemo samo na općinske izbore u Viru, nego u koaliciji s nezavisnim listama s područja grada Paga, Posedarja, Biograda, Stankovaca, zadarskih otoka i drugih općina i dobili smo podršku nezavisnih kandidata, složili smo koaliciju s HSLS-om, HNS-om i DSU. Ta koalicija, s nositeljem mojim zamjenikom Antonijom Vučetićem, na županijskoj je razini dobila tri mandata, više od 5000 glasova. Imamo klub, i to klub odlučujući za formiranje  vlasti, poručio je Kristijan Kapović. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button