IzdvojenoKolumneZadar

LAŽI I OBMANE: Nakon 10 godina maske su pale – Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša postali su politički mrtvaci

KOLUMNA HRVOJA BAJLA

Sad kada se konačno ispostavilo da Marko Pupić Bakrač i nije najsvetiji pojedinac na zadarskoj političkoj sceni, kako se posljednjih deset godina stjecao dojam u određenim krugovima, napokon su na vidjelo počele izlaziti neke činjenice koje su javnosti bile dostupne, ali iz nekog razloga nisu dolazile u prvi plan.

Prva, otkriće Slobodne Dalmacije kako Pupić Bakrač koristi preko 200 kvadrata zemljišta u vlasništvu Grada Zadra višestruko je porazna za županijskog vijećnika Akcije mladih. Prvi i onaj najbitniji – Pupić Bakrač godinama, ispostavilo se tako, druge napada zbog stvari kojih se i sam ne pridržava. Uzurpacija gradskog zemljišta i najmanje četiri kuće možda nisu i najveći njegov krimen.

Pupić Bakrač i Rubeša zadnji su koji nekome nakon svega može dijeliti moralne lekcije

U svijetlu događaja vezanih uz Marka Pupića Bakrača, koji je javna osoba postao prije više od 10 godina tako što je počeo pisati kolumne za ZADAR News, valja naglasiti kako ni na moralnom planu Pupić Bakrač nije briljirao u posljednjih godinu dana. Isto tako, treba biti pošten pa naglasiti kako je Pupić Bakrač u posljednjih 10 godina otkrio neke od brojnih anomalija u funkcioniranju Grada i Županije.

I Rubeša i Pupić Bakrač u Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu ušli su na široj koalicijskoj listi koju je predvodio SDP

A sad, ono bitno. Po završetku lokalnih izbora 2021. godine, Pupić Bakrač i Ante Rubeša, uz ostale pojedince ušli su na široj koalicijskoj listi SDP-a i ostalih stranaka u Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu. Zanimljivo, netom prije izglasavanja proračuna Grada Zadra, Marko Pupić Bakrač iz samo sebi poznatih razloga napušta Gradsko vijeće, a u istome ga mijenja HDZ-ov prebjeg i konobar iz Rubešine opskurne brvnare na Brodarici i bivši potpredsjednik Foruma mladih SDP-a, nekadašnji zamjenik Daniela Radete u toj stranci, Roko Tadin. Upravo je Tadin kao zamjena za Marka Pupića Bakrača bio, uz Antu Rubešu, izdajnik koji se prodao HDZ-u i digao ruku za proračun Branka Dukića i njegove stranke te je tako HDZ spasio od novih izbora. Ali, dizanje te rukice, vidjelo se kasnije, imalo je svoju cijenu u vidu plijena zvanog Košarkaški klub Zadar u kojemu, vidjeli smo također ovih dana, i Enio Meštrović naveliko kadrovira zapošljavajući svoje kumove – transparentno – bez javnog natječaja.

Hrvoje Bajlo – autor teksta i glavni urednik portala ZADAR News

Licemjerje: Pupić Bakračev sramotni performans ispred stožera Ivice Žuvele. Zbog “istog”, odnosno goreg čina nikad nije javno osudio Antu Rubešu

Marko Pupić Bakrač nije komentirao Tadinov prebjeg i trčanje u zagrljaj HDZ-u. A trebao je. Ipak se radi o njegovoj zamjeni u Gradskom vijeću. Iako nije komentirao takav bijedan potez Roka Tadina, prethodno izglasavanju gradskog proračuna došao je ispred stožera Ivice Žuvele koji je netom prije izglasavanja gradskog proračuna zajedno sa svojim vijećnicima podržao HDZ-ov proračun u Zadarskoj županiji. Ljut kao ris, Pupić Bakrač tada se pojavio ispred Žuvelinog stožera i isprozivao ga za trgovinu i koaliciju s HDZ-om, međutim, kada je isto učinio njegov politički suradnik Ante Rubeša koji je obje ruke digao za HDZ-ov proračun u Gradskom vijeću, Pupić Bakrač se nije pojavio ispred opskurne brvnare na Belafuži koju je Rubeša uzurpirao i koju koristi za neke osobne potrebe, pa i potrebe nelegalnog kafića. Bitna razlika između Žuvelinog i Rubešinog podržavanja HDZ-ovog proračuna razlikuje se u svojoj suštini. Rubeša je bio jezičac na vagi, mali sitni pojedinac koji je došao do svog plijena, dok s druge strane, Žuvela nije bio potreban HDZ-u niti su ruke njega i njegovih pojedinaca bile presudne za izglasavanje Županijskog proračuna.

Rubeša je godinama lažno tvrdio “kako se ne može zaposliti nigdje u Zadru zbog HDZ-a”. Pupić Bakrač je cijelo vrijeme znao da je to laž

Dakle, Pupić Bakrač je po drugi put ustuknuo i nije ostao principijelan. Zašto je tako postupio i zbog čega ima dvostruka mjerila kada je u pitanju politička karijera njega i njegovih istomišljenika, vjerojatno je poznato njemu samome. Treća činjenica koju Pupić Bakrač ne komentira, a koja je od nedavno javno obznanjena je ta da je Ante Rubeša već duže vrijeme zaposlenik vlastite stranke. Rubeša je, naime, prema vlastitom priznanju zaposlen na funkciji tajnika u Akciji mladih i za to prima poveću plaću. Lažno prezentiranje sebe kao žrtve koja “se ne može zaposliti u Zadru jer mu to HDZ ne dopušta” konačno je palo u vodu. Pupić Bakrač je cijelo vrijeme znao da Rubeša obmanjuje javnost “kako se ne može nigdje u Zadru zaposliti zbog HDZ-a”, ali je sve to, opet, iz sebi znanih razloga prešućivao, odnosno nije javno komentirao čime je davao legitimitet Rubešinim lažima.
Koalicija s HDZ-om, lažno predstavljanje sebe kao žrtve, fizički napadi na novinare, preuzimanje plijena u vidu Košarkaškog kluba Zadar u zamjenu za glasove za proračun i još mnogo toga krimen su liderima Akcije mladih nad čijom sudbinom se ovih dana sažalijevaju i njihovi brojni bivši članovi koji s nevjericom promatraju u što se sve pretvorila stranka koja je, kao, trebala biti treća opcija i alternativa HDZ-u.

– Akcija mladih Zadar postala je sekta gora od HDZ-a. Zato su Rubešu svi i napustili. Radi se, naime o tiraninu koji manipulacijama i lažima dolazi do svojih ciljeva. Ostao je kao Pale sam na svijetu. Jednako je i s Pupić Bakračem. Najviše me čudi što ga on cijelo vrijeme pokriva u njegovim idiotarijama. Konačno, Akcija mladih Zadar dokaz je da treći put ne može i neće zaživjeti dok god postoje likovi poput Rubeše – kazao nam je jedan nekoć prominentni član Akcije mladih koji, tvrdi nam, kao i velika većina ostalih ljudi nekoć bliskih Rubeši s njim više ne želi imati posla.

Članovi Akcije mladih zgražaju se nad Rubešom i Pupić Bakračem

Možete li nakon svega zamisliti grad u kojemu Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač upravljaju ključnim resursima, određuju tko će voditi gradske tvrtke i kontrolirati ostale vitalne gradske projekte? Nakon veleizdaje i spajanja s HDZ-om za malo plijena, uzurpacije javnog prostora na Sfingi od kojega je napravljena opskurna brvnara u kojoj se ne izdaju računi, nakon niza objavljenih laži i manipuliranja činjenicama, jasno je kao dan da Akcija mladih s liderima poput Rubeše i Pupića Bakrača gotovo nikome ništa ne predstavlja u ovome gradu. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button