ZADAR SportZadne-Izdvojeno

LeBron se poklonio prijatelju koji je u Zadru pobijedio Partizan!

le_bron_travis_partizanROMEO TRAVIS “nebeskim skokom” iznad obruča, Zadru je donio pobjedu u šokantnoj završnici utakmice protiv Partizana, ali njegova slava nije ostala samo u granicama zemalja omeđenih Regionalnom ligom.

LeBron nahvalio junaka Zadra pred 6.7 milijuna svojih fanova

Nitko drugi nego Le Bron James, pohvalio je njegov spektakularni koš u Višnjiku na svom Twitter profilu. Postavio je link na video Travisovog koša i napisao “Sredi ih Rome!!!”

Oduševljenje velikog LeBrona košem u “tamo nekom Zadru” vidjelo je ni manje ni više nego 6.7 milijuna njegovih “followera” na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Travis i LeBron rođeni su u istom gradu, Akronu u Ohiju. Zajedno su pohađalu gimnaziju St. Vincent – St. Mary High School, za čiju košarkašku ekipu su ova dva prijatelja iz djetinjstva igrala!

James i Travis: Prijatelji iz djetinjstva, glavni igrači srednjoškolske momčadi i zvijezde filma!

Osim u “srednjoj”, junak Zadra i Miamija nastupili su i u dokumentarnom filmu “Više od igre” iz 2009., koji prati Jamesa i ostale članove prve petorke njihove momčadi u njihovom prvom košarkaškom natjecanju u Akronu, kao i kasniji LeBronov uspon do slave.

Osim o Jamesu i Travisu, film govori o Dru Joyce III, Romeu Travisu, Sianu Cottonu, Willieu McGeeju i njihovom treneru Dru Joyce II, koji su članovi AAU momčadi, ali ih prati od najranije mladosti i detaljno pokriva uspon nepoznate momčadi iz Ohija do statusa sportske atrakcije, predvođene Jamesom, koji je već tada postao poznat u Americi. Sastav iz Ohija bio je poznat po nazivom “Fab 5” (referenca na Fab 4 ili Beatlese)

http://www.youtube.com/watch?&v=mVndnukjNTw

Zanimljivo, Zadrov Travis je posljednjih član “fantastične petorke” i najambicioznijih od svih. U početku, nije ga briga za momčadske kolege i ne trudi se biti jedan od njih. Ali, kako vrijeme prolazi, postaje nezamjenjivi član Fab 5.

Poslije srednje škole, James (rođen 30. prosinca 1984.) odlazi u NBA, gdje u prvom nastupu za Cleveland, Sacramentu ubacuje 25 koševa, a 20 dana mlađi Travis Travis (koji je 2003., njegove i LeBronove posljednje srednjoškolske godine, u prosjeku imao 17 koševa i 11 skokova za šampionsku momčad) ostaje u rodnom gradu i s velikim uspjehom nastupa za University of Akron, gdje je sa 161 blokadom i dalje rekorder, dok je sedmi strijelac (1.491 koševa) i deveti skakač u povijesti (783).

LeBron za 107 milijuna u Miami, Romeo preko Izraela u Zadar

Nakon toga, putevi ih vode još udaljenijim smjerovima: Lebron 2010. u izravnom prijenosu, koji gleda cijela Amerika, objavljuje kako se odlučio prijeći u Miami, gdje potpisuje šestogodišnji ugovor težak 107 milijuna dolara.

Iste godine, nakon Cantabrie, Huelve, Ulma i Tubingena, Travis potpisuje za izraelsku Netanyu, nakon čeka slijede Hapoel Gilboa Galil i konačno Zadar, u kojem je Partizanu zabio “povijesni” koš, a LeBron ga zbog toga pozdravio pred multimilijunskim auditorijem.





Related Articles

Jedan komentar

Back to top button