112IzdvojenoZadar

Livaković tužio glavnog urednika ZADAR Newsa i novinara Nacionala radi klevete, svjedoci će biti brojni državni tajnici, ali i Kalmeta

Kontroverzni biši državni tajnik u vrijeme ministarskog mandata Božidara Kalmete i drugoosumnjičeni u aferi Remorker, Zdravko Livaković, tužio je glavnog urednika ZADAR Newsa i novinara nacionala Hrvoja Bajla zbog klevete. Točnije, zbog teksta kojega Bajlo nije napisao.

Bivši državni tajnik pretučen u Zadru, a Zdravko Livaković se prepoznao u tekstu iako ga nitko nije spomenuo

Podsjetimo, nakon što smo 1. veljače objavili članak pod naslovom ‘Pretučen bivši državni tajnik?’, opisali smo navodni incident koji se dogodio ispred hotela Bastion u Zadru.

Prema našim saznanjima te izjavama očevidaca, jedan bivši državni tajnik pretučen je u spomenutom hotelu, a u opisanim događajima se, iz nekog razloga, prepoznao Zdravko Livaković, jedan od mnogobrojnih bivših državnih tajnika, nekad vrlo čvrste ‘desne ruke’ Božidara Kalmete. Putem svog odvjetnika iz Splita Nediljka Ivančevića, poslao nam je opširni Zahtjev za objavu ispravka i isprike u kojem se, između ostalog navodi kako Zdravka Livakovića, koji je očigledno taj „bivši državni tajnik“ nikada nitko nije pretukao, niti ima ikakvih razloga da bi ga netko pretukao.

Zašto se Livaković prepoznao u tekstu u kojemu nije spomenut?

Također Zdravko Livaković putem svog odvjetnika navodi kako će podnijeti tužbu radi naknade štete. U proteklih tri tjedna od objave članka, mnogi su nas kontaktirali želeći doznati o kojem se državnom tajniku radilo s obzirom na to da ih je danas na desetke bivših, a neki od njih svako toliko dolaze u Zadar opuštajući se u luksuznim hotelima na račun poreznih obveznika.

Jedan od svjedoka obrane, kako doznajemo od Hrvoja Bajla bit će i Božidar Kalmeta, ali i brojni državni tajnici u vrijeme njegovog ministarskog mandata 

– Veselim se tom suđenju. To može samo Zdravko Livaković i nitko drugi. Za svjedoka ću pozvati Božidara Kalmetu i njegove brojne državne tajnike koji su u vrijeme njegovog mandata obnašali te funkcije. Ipak je on bio ministar koji je imao hrpu državnih tajnika, pa će biti zanimljivo čuti jesu li se Kalmeta i oni, baš kao u Livaković možda prepoznali u napisanom tekstu u kojemu se nigdje ne spominje nekdašnji državni tajnik Zdravko Livaković koji se sam prepoznao u spornom tekstu – kazao je Bajlo.

Zašto se upravo Zdravko Livaković prepoznao u navedenom tekstu, pokušat ćemo doznati već na prvom ročištu.

 

U nastavku u cijelosti objavljujemo netočan i nepotpun Zahtjev za objavu ispravka i isprike:

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close