ZADAR Sport

Marfat i Vrsaljko prvaci Hrvatske

hjs_1438599682Tonči Stipanović, Tina Mihelić i Josip Olujić seniorski su prvaci Hrvatske u olimpijskim disciplinama. Medalje su podijeljene danas u Primoštenu na juniorskom i seniorskom Prvenstvu Hrvatske.

Vrlo lijepi uvjeti za jedrenje i danas u Primoštenu, puni program je odjedren za sve discipline, tako da zaista nitko nije mogao reći da nije imao svoju priliku.

Flota od oko 140 jedara uživalo je od četvrtka do danas na ovom regatnom polju koji im je manje poznat. Jedriličarski klub Primošten prvi put se kandidirao za domaćina natjecanja ovako visoke razine.

Među najboljima iznenađenja apsolutno nema. Laseraš Tonči Stipanović obranio je naslov prvaka Hrvatske, srebro je pripalo Filipu Jurišiću, a bronca Milanu Vujasinoviću.

– Dobro smo jedrili, regate su bile zanimljive, drago mi je da sam ponovno osvojio naslov državnog prvaka. Žurim sad doma, ujutro već letim za Abu Dhabi na finale Svjetskog kupa, lani sam bio na postolju, nadam se i ove godine ponoviti taj uspjeh. – kratko je rekao Tonči, čovjeku se žurilo, kako i ne bi.
Tina Mihelić također ponovno broj jedan u Laser Radialu, mladih cura ima, ali imaju još puno učiti i trenirati da bi mogle konkurirari Tini. Srebrna je Ana Zelić, brončana Nađa Tomašević.

– Lijepo je bilo jedriti u Primoštenu, guštala sam, kao što sam rekla na početku ova regata mi je odlično došla kao priprema za Svjetsko prvenstvo u Omanu u studenom. Drago mi je da se okupila solidna ženska flota, curama poručujem da ustraju i jedva čekam da mi bace pravu rukavicu izazova, nadam se da će to biti skoro – rekla je naša olimpijka.

U konkurenciji do 19 godina zlato je pripalo Dominiku Perkovići i Nađi Tomašević, prva je u kategoriji do 21 godine Ana Zelić.

U Finnu je naslov prvaka Hrvatske osvojio Josip Olujić. Flota je bila mala tako da se dijelilo samo zlato.

Antonio Milevoj i Karmen Perković slavili su u Laseru 4.7, Janko Kovačević u Technu 293, u 420 Lovre Marfat i Karlo Vrsaljko, članovi JK Uskok iz Zadra.





Related Articles

Back to top button