ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Marijan Kević brdski prvak Hrvatske, Roko Zorović brončani

Proteklog vikend biciklisti Sv. Donata bili su vrlo aktivni. U subotu se vozio Trofej Učka, koji je ujedno i brdsko prventsvo Hrvatske. Početnici i Kadeti vozili su od Veprinca do vrha Učke u dužini od sedam kilometara. Početnici A, B i C startali su zajedno, a donatovce su predstavljali Marijan Kević, Roko Zorović i Antonio Katuša. Prvi kilometar bilo je taktičko gledanje onda je počelo ubrzavanje, koje su uglavnom predvodili najstariji, Početnici A. jedini koji je mogao pratiti njihov ritam od mlađih vozača je Marijan Kević. Grupa se raspala, a u bijegu su bili Marijan Kević iz BK Sv. Donat i Fran Luburić BK Sokol Cestorad – Vinkovci. Marijan je znao da je vodeći u kategoriji Počenika B, ali se nije zadovoljio s tim i na zadnjem kilometru krenuo u napad, i nametnuo ritam koji Luburić nije mogao pratiti. S podignutim rukama u zraku proslavio pobjedu brdskog prvaka Hrvatske, novu titulu nakon prošlogodiših, cestovno prvenstvo Hrvatske te prvenstva Hrvatske na kronometar. Roko Zorović je držao dobar ritam, i za Marijanom došao nakon 6 minuta, što je bilo dovoljno za treće mjesto. U kategoriji Početnika B. Antonio Katuša je osvojio 7 mjesto.

Kadeti su startali 10 minuta nakon Početnika, a Roko Vukić je imao veliki peh i pao je nakon drugog kilometra, a do tada je bio u vodeća tri vozača. Na kraju se morao zadovoljiti devetim mjestom. U nedjelju se vozio Memorijal Zambelli, koja je ujedno bila utrka za Kup Hrvatske u kategoriji Početnika. Početnici su vozili 25 kilometara, sa par teških brda. Marijan Kević i tada je briljirao i osvojio prvo mjesto u kategoriji Početnika B, te se smanjio razliku za prvim. Roko Zorović je osvojio 5 mjesto i nalazi se na petom mjestu u Kupu Hrvatske. Moramo biti zadovoljni ovim rezultatima, jer ovo je dokaz da se dobro radi u BK Sv. Donata jer je ovo osamnaesta medalja sa državnih prvenstava u zadnjih 8 godina.

Generacija mladih biciklista je odlična i sad imamo 11 mladih vozača ali financijski problemi su i dalje gorući problem jer novaca jednostavno nema. Snalazimo se na svakakve načine – kazali su iz kluba.





Related Articles

Back to top button