112IzdvojenoZadar

Mario Paleka priznao da je prekršio zakon: “Tajno sam snimao razgovore s vama”; Irena Dragić: “On je odgovoran za fijasko”

Nakon što je u javnost puštena lažna vijest o tome kako je velika potražnja za ulaznicama za koncert Rite Ore, odlučili smo još jednom kontaktirati naš izvor iz Turističke zajednice Grada Zadra. Na upit koliko je karata prodano, dobili smo odgovor kako se ulaznice i dalje jako loše prodaju.

– Prodano je tek nešto više od 3 tisuće ulaznica ukupno, baš kao i prije dva dana. Stihijska kampanja ne može uroditi plodom, nažalost. Da smo ulaznice stavili u prodaju početkom godine, danas bi vjerojatno imali rasprodanu dvoranu, ali nismo. Imamo i jako nesposobnog direktora koji se vodi nekakvim rodijačkim vezama kada je ovaj koncert u pitanju, pa eto, tako je kako je. Vidjet ćete u subotu polupraznu dvoranu – kazao nam je izvor iz TZGZ.

A onda smo još jednom nazvali Marija Paleku. Danas je bio nešto ljubazniji, ali je negodovao radi pisanja ZADAR Newsa.

– To što ste napravili nije lijepo, niste korektno pisali – kazao nam je Paleka.

Inzistirali smo na odgovoru kako komentira izjavu direktora Višnjika, Denisa Karlovića koji je za Novu TV kazao kako se preko 3 milijuna kuna duga neće moći pokriti od prodaja ulaznica.

– Ne znam da je tko itko izjavio. Javite mi se e-mailom. Prošli put niste bili korektni kad smo razgovarali, a ja nisam bio nepristojan kao što ste na ZADAR Newsu napisali. Stvarno nisam.

Paleka priznao da je prekršio zakon i da nas je tajno snimao

Tada smo Paleku suočili s činjenicom da nam je poklopio slušalicu, na što nam je odgovorio kako to nije točno. Kazao nam je i kako sve naše razgovore snima.

– Ja snimam sve razgovore između mene i vas, možete to poslušati – kazao je Paleka nakon čega smo mu kazali kako nas nema ovlasti snimati i kako je nelegalno snimanje druge osobe putem mobitela kazneno djelo.

Naime, članak 131. Kaznenog zakona, stavak dva vrlo je jasan:

Tko neovlašteno snima i prisluškuje kaznit će se

“…tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje ili snimi razgovor ili izjavu koji mu nisu namijenjeni ili tko omogući nepozvanoj osobi da se upozna s razgovorom ili izjavom koja je neovlašteno prisluškivana ili snimana”.

Irena Dragić

Irena Dragić: Paleka je odgovoran za svu financijsku štetu

I dok Paleka svjesno i namjerno krši zakon snimanjem druge osobe bez njegove dozvole, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra i potpredsjednica GO SDP-a, Irena Dragić smatra da je Mario Paleka direktno odgovoran za financijske gubitke koje će neuspješni koncert prouzročiti.

– Da ste pitali publiku koja sluša Ritu Oru, dakle djecu od 10-15 godina, može li njen koncert u Zadru biti isplativ, zasigurno biste dobili odgovor: „Nema šanse“. Milijun i pol kuna za sat vremena pjevanja je iznos koji sebi ne mogu dopustiti ni puno bogatiji svjetski gradovi, a kada uzmemo sve troškove koji se penju na preko tri milijuna kuna zavrti nam se u glavama – kaže Irena Dragić.

Dragić je kazala i kako se Mario Paleka javno hvalio kako je svojim privatnim vezama uz pomoć gradonačelnika Branka Dokića doveo Ritu Oru u Zadar.

– Direktor turističke zajednice Mario Paleka koji se i sam pohvalio da je on, svojim privatnim vezama, uspio u Zadar dovesti ovu mladu pjevačicu uz podršku svog prijatelja gradonačelnika Dukića, direktno je odgovoran za sve financijske gubitke ovoga koncerta – kazala je Dragić

Za kraj je izjavila kako se u cijeloj priči ponajviše ističe neiskustvo i neznanje Marija Paleke

– Ovdje se vidi neiskustvo i neznanje Paleke jer ovakvi koncerti trebaju biti gotovo godinu dana unaprijed planirani i oglašavani kako bi bili isplativi. Jasno je da nikakvi sponzori neće dati novac za pokrivanje nečijih loših odluka i financijskih nebuloza , već da će novcem građana grada Zadra biti namirena dugovanja. Priča Turističke zajednice kako nam je ovo dobra reklama gotovo je smiješna, kada znamo da ime našeg nogometnog genija Luke Modrića ne možemo naći na njihovim stranicama – za kraj će Dragić.Related Articles

Komentari

  1. Great post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
    Very helpful info specially the remaining section :
    ) I maintain such info a lot. I used to be looking for this certain information for a very lengthy time.
    Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close