IzdvojenoZadar

Mario Paleka priznao kao su mu u automobilu pronađene ukradene Paul & Shark jakete; na ključna pitanja nije htio dati odgovore

Direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Mario Paleka, inače, kineziolog po zanimanju ovih dana preko više posrednika i članova HDZ-a u Zadru pokušao je ono što je nemoguće kada je ZADAR News u pitanju, a to je spriječiti objavu o svojoj ulozi u pljački Paul & Shark dućana iz 2004. godine na našem portalu.

Naime, prema informacijama dostupnim iz više izvora, što je u razgovoru za ZADAR News od prije nešto više od godinu dana potvrdio i sam Paleka, u njegovom automobilu prije više od 10 godina, točnije 2004., pronađene su ukradene Paul & Shark jakete. Iako nam je Paleka u svom e-mailu od prije godinu dana priznao kako su jakete doista završile u njegovom automobilu, on tvrdi kako mu je automobil – ukraden!

Paleka tvrdi kako je on oštećenik, a ne Paul & Shark kojemu je opljačkana roba

– Poštovani, sukladno vašim podacima navedenima u poruci kojom me pozivate na razgovor, a koji podaci se odnose na pljačku dućana, o čemu bi vaš portal eventualno planirao objaviti članak, a u kojem bi se mene, Marija Paleku, dovodilo u posredan ili neposredan kontekst počinitelja provale u 2004. godini kada su iz trgovine ukradene kožne jakne. Ovim putem napominjem da sam u ovom predmetnom događaju ja bio oštećenik, a ne osuđenik jer je mojim autom, koje je prethodno bilo ukradeno izvršena pljačka – kazao nam je Paleka koji u niti jednom trenutku, odnosno u svom odgovoru ne spominje kako je najveću štetu pretrpio upravo dućan Paul & Shark iz kojega je ukradena veća količina robe.

Tvrdi da je dobio odštetu od Jutarnjeg lista

Paleka nas je dodatno upozorio kako je radi slične objave iz 2004. godine o svom učešću u pljački Paul & Shark dućana dobrio spor protiv Jutarnjeg lista, kao i financijsku odštetu koja mu je tada isplaćena.

– Ukoliko imate potrebu o istom događaju pisati u dobroj vjeri vas upućujem na prethodno navedene relevantne podatke. Zaključno ističem da sam svojedobno radi objavljivanja netočnih informacija o istom događaju tužio EPH (Jutarnji List op.a.) i dobio naknadu štete i pravo na demanti – kazao nam je Paleka u svom odgovoru.

Nismo doznali kad je policiji prijavio krađu automobila

Međutim, pitanja na koja Paleka nije dao odgovor možda ponajviše govore o njegom učešću u samoj pljački Paul & Shark dućana. Paleka, naime, iako smo mu pitanja poslali e-mailom, nije objasnio bitne detalje koje su dovele do njegovog ispitivanja u policijskoj postaji.

Ovo su pitanja na koje nam Paleka nije odgovorio, a mogao je:

1. Kada ste u odnosu na pljačku doznali da vam je auto ukraden, radi li se o satima ili danima?
2. Jeste li nakon pljačke dućana uhićeni i odvedeni na obavjesni razgovor u policiju?
3. Je li policija prvo došla po vas ili ste vi prvi prijavili krađu automobila?

Ključno pitanje na koje nismo dobili odgovor: kad je Paleka prijavio krađu automobila?

Ipak, unatoč tome što se Paleka nije udostojio odgovoriti na navedena pitanja i u potpunosti demistificirati cijeli slučaj, Palekini prijatelji iz tog vremena za ZADAR News kazali su nam kako je puno detalja u cijeloj priči oko Palekinog učešća u pljački sporno, ali i kako je sve poprilično jasno.

– Ako je on policiji dao iskaz da mu je auto ukraden nakon što je pronađen njegov automobil s ukradenom robom, postavlja se logično pitanje: kako je moguće policiji prijaviti krađu automobila naknadno, nakon što je automobil s robom zaplijenjen? Sve to skupa nema baš nikakvog smisla. U cijeloj priči oko krađe Paul & Shark jaketa sve je i više nego jasno i to zna cijeli grad – kazao nam je izvor podosta blizak Paleki.

‘Ne čudi me ništa vezano za pljačku, ali me čudi kako je osoba poput njega postao direktor Turističke zajednice Grada Zadra’

Drugi izvo, pak, postavlja također bitno pitanje – kako je Paleka uspio postati direktor Turističke zajednice Grada Zadra kao kineziolog bez iskustva.

– Mene ne čude okolnosti koje su dovele do pljačke Paul & Shark dućana, puno više me čudi kako je tip osobe poput Marija Paleke uspio postati direktor Turističke zajednice Grada Zadra. Pljačka dućana i okolnosti tog događaja me ne čude, ali me itekako čudi kako je on od rekreativnca koji je s Brankom Dukićem i Božidarom Kalmetom igrao nogomet uspio postati glavna osoba za turizam u gradu. To je pitanje koje me najviše zanima. Ovo za pljačku je manje – više jasno kao dan – kazao je za kraj naš izvor.

Automobil nakon navodne “krađe” nije imao oštećenja ili razbijenu bravu, a Paleka ga je nastavio voziti

Za kraj se postavlja i logičko pitanje: s obzirom da se u radilo o starijem automobilu koji mu je (prema priznanju Paleke) navodno bio ukraden, kako je moguće da na istome nije razbijena brava, odnosno na istome nije bilo vidljivo niti jedno oštećenje?

– Paleka je nakon toga nastavio voziti taj automobil kao da se ništa nije dogodilo. Ako mu je obijena brava, gdje je i kada istu popravio? Ja odgovorno tvrdim da bravu nije popravljao i da je po automobil nakon pljenidbe policije došao s ključem i otišao kao da se ništa nije dogodilo. Odgovorno tvrdim da je brava bila čitava i da na automobilu nije bilo ništa razbijeno – kazao je za kraj naš izvor i dobar Palekin prijatelj.

Iako smo u više navrata posljednjih nekoliko dana pokušali doći direktno do Paleke kako bi komentirao sve gore navedene izjave, to nam do zaključka ovog teksta nije pošlo za rukom.





Related Articles

Back to top button