Besplatno se pretplati na YouTube kanal ZADAR News Video

112IzdvojenoZadar

Marko Pupić Bakrač: “Idući put kad mi policija pokuca na vrata naići će na otpor, morat će me nasilno privesti”


Općinski sud u Zadru priznao je pogrešku i opozvao privođenje Marka Pupića Bakrača, koje je naredio nakon što je županijski vijećnik Akcije mladih jučer izostao sa suđenja zbog privatne tužbe za klevetu koju je protiv njega podnio župan Božidar Longin. No, njemu je poziv novinara bio prvi glas o ročištu jer, kako se ispostavilo, poziv nije ni dobio, objavio je 057info. 

– Nakon poziva sudu i zahtjeva za uvidom u predmet utvrđeno je da poziv nisam zaprimio, kao što sam prvotno i tvrdio. Sutkinja je o tome sastavila Službenu zabilješku i opozvala moje privođenje na ročište putem policije. E sada da je ovo prva omaška od strane institucija sistema ni po muke. Koliko je toga bilo samo u posljednjih samo nekoliko mjeseci to već spada u domenu sustavnog institucionalnog terora u obračunu sa mnom zbog mog javnog djelovanja. Isključivi cilj svega toga je da me se eliminira iz javnog prostora i ušutka. Kao što sam već upozorio naručitelji i organizatori cijele ove hajke nalaze se na adresi Medulićeva 2, poručio je Pupić Bakrač koji je već ranije tražio izuzeće suda i sutkinje Ivane Parać Krišto jer su u njegovom odsustvu ispitivali svjedoke. Iako se Pupić Bakrač brani samostalno bez odvjetnika te je ranija dva izostanka, ističe, opravdao liječničkom i poslovnom dokumentacijom, Vrhovni sud odbio je te njegove zahtjeve.

Oporbeni vijećnik sada najavljuje kako više neće mirno podnositi ovakva postupanja pravosudnog sustava.


– Do sada sam sve to mirno podnosio, bio kooperativan kada su mi dolazili u vlastiti dom u 6 sati ujutro, pretresati ga, maltretirati obitelj i mene kao najveće kriminalce. Više neću. Idući put kada mi policija pokuca na vrata naići će na otpor, stoga je najbolje da odmah dođe specijalna policija koja je sposobna efikasno odraditi nasilno privođenje. Da se ne bi ponovila situacija iz vijećnice kada je naš mirni prosvjed pokušala prekinuti hrpa zaštitara, napadali nas i razvlačili satima dovodeći u opasnost naše i svoje zdravlje, ističe aktivni županijski vijećnik kojeg je župan Longin prijavio i za prijetnju putem Facebook statusa.


Longin je dijelio objavu s prijateljima putem WhatsAppa, a Pupića je policiji prijavio po nalogu Božidara Kalmete

Podsjetimo, ZADAR News je u više navrata pisao o tome kako Pupić Bakrač, prema izvorima iz zadarske policije, nije smio biti privođen radi privatne tužbe Božidara Longina. Pisali smo i o tome kako je Longina na prijavu nagovorio Božidar Kalmeta i to nakon što je Longin Pupićevu “prijetnju” 12 dana dijelio sa svojom prijateljima putem WhatsAppa, a onda se odjednom prepao za svoj život, da bi u kasnijim izjavama ipak priznao kako se nije prepao zbog Pupićeve satirične objave. 

NAKNADNI “STRAH”: Longin se 12 dana sprdao s Pupićevom “prijetnjom”, screenshot je slao prijateljima putem WhatsAppa, a onda ga je Kalmeta nagovorio da ga prijaviRelated Articles


Back to top button