IzdvojenoZadar

Marko Vučetić: Bilo bi dobro da Dilbera naslijedi osoba zaposlena u Javnoj ustanovi Zadarski sport

ŽILAVEC NE ISPUNJAVA KRITERIJE

Nakon što je Jurica Dilber, sada već bivši ravnatelj Javne ustanove Zadarski sport podnio ostavku na mjeato ravnatelja nakon niza istraživačkih članaka koje je objavio ZADAR News, postavlja se pitanje tko će ga naslijediti.

Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić u razgovoru za ZADAR News kazao je kako bi najbolje bilo kada bi Dilbera na čelu Zadarskog sporta naslijedila osoba iz sustava.

– Nakon ravnatelja koji je ustanovu predstavljao i s njom upravljao kao pojam, a ne i realnost, najprikladnije bi bilo da na ravnateljsko mjesto – naravno, ako udovoljava uvjetima natječaja – bude izabran netko iz ove ustanove. Siguran sam da se najsnažnija motivacija, kao i nepresušni upravljački kreativni potencijal nalazi upravo u onima koji na vlastitoj koži nose tragove svih propuštenih prilika ove ustanove – a to su, razumije se, sadašnji zaposlenici – rekao je Marko Vučetić u razgovoru za ZADAR News.

Žilavec ne može biti ravnatelj

Prema saznanjima ZADAR Newsa, Statut Zadarskog sporta na čelnom mjestu predviđa osobu sa završenim fakultetom sportskog smjera, a prednost ima, naravno, osoba s braniteljskim statusom.

Kao što je Vučetić kazao, a to je ZADAR News i provjerio, upravo među zaposlenicima Zadarskog sporta postoje osobe kvalificirane za navedeno radno mjesto propisano Statutom Zadarskog sporta čime je bivši direktor KK Zadar, Željko Žilavec, koji ne zadovoljava gore navedene kriterije automataki isključen iz možebitnog izbora za ravnatelja.

Za istaknuti

 

 

 

Dio Statuta Javne ustanove Zadarski sport

Vršitelj dužnosti Zadarskog sporta mora biti osoba iz redova zaposlenika, na potezu je Dukić

Za istaknuti je i podatak kako osnivač Javne ustanove Zadarski sport, a kako je i predviđeno Statutom, nakon ostavke Dilbera treba imenovati Vršitelja dužnosti ravnatelja i to iz redova zaposlenika samog ZS-a.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button