IzdvojenoZadar

Mate Lukić: Država gdje manjina diktira pravila života većini nema budućnost

SPORNE BILJEŽNICE

Gradski vijećnik iz HDZ-ove koalicije i šef zadarskog HSP-a Mate Lukić objavio je status na Facebooku u kojemu je napisao kako država u kojoj manjina diktira pravila života većini nema budućnost. 
 
“Država gdje manjina diktira pravila života većini NEMA budućnost! Živiš u Hrvatskoj a smeta ti grb, zastava i vojnik te zemlje. S ponosom kažeš da ćeš zapaliti radi toga poklonjenu bilježnicu od strane te iste države. Ja s ponosom kažem da ćeš radi neprihvaćanja obilježja države u kojoj živiš i paljenja istih obilježja ići u zatvor, ako ja ikad budem odlučivao. Manjine u Hrvatskoj su zaštićene i ne dira se u njihovu vjeru, običaje i slično. I to poštujem”, napisao je Lukić.
 
Lukić prešućuje homofobnu bilježnicu
 
Ono što je Lukiću vjerojatno promaklo je činjenica da je načelnik Darde djeci poklonio homofobnu bilježnicu, a na fotografijama je, između ostaloga vidljiva i bilježnica na kojoj su muškarac, žena i dvoje djece, koji drže kišobran. Kišobranom se “štite” od duginih boja (simbola LGBT pokreta). Ispod ilustracije stoji natpis: “Sve je ok, ali… Obitelj je uvijek na prvom mjestu!”
 
Na bilježnici nije hrvatski vojnik nego indonezijski
 
Lukić vjerojatno nije primijetio ni da silueta navodnog hrvatskog vojnika uopće nije hrvatski, već indonezijski vojnik čiju grafiku je moguće kupiti online.
 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button