112IzdvojenoZadar

MEDICINSKO OSOBLJE OGORČENO: Dario Nakić je bio u inozemstvu i nije se samoizolirao; ravnatelj bolnice Čulina: “Ja bih se na njegovom mjestu samoizolirao”

Bivši ministar zdravstva, aktualni šef zadarske interne i gradski vijećnik u Gradu Zadru, dr. Dario Nakić boravio je u inozemstvu i prema medicinskim propisima Nacionalnog stožera civilne zaštite trebao se pri ulasku u Hrvatsku samoizolirati. Međutim, on to nije napravio, što je i potvrdio u ekskluzivnom razgovoru za ZADAR News.

Nakić laže kada kaže da se ‘ne može sam samoizolirati’

– Moja osobna stvar je gdje sam bio. Potvrdit ću vam samo da sam bio izvan Hrvatske, javio sam se sanitarnom inspektoru koji mi je rekao da nema potrebe za samoizolacijom. Nakon toga sam se javio zadarskoj epidemiološkoj službi, ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i na kraju sam dobio napismeno dokument kako nema nikakve potrebe za samoizolacijom. Javnost nema što zanimati što sam ja privatno radio.

Nakića smo pitali i ne bi li bilo odgovorno od njega da se samoizolirao, na što nam je odgovorio kako se on sam ne može samoizolirati, što naravno, nije točno.

– Ja sam sebe ne mogu samoizolirati – kazao je poprilično neuvjerljivo Nakić za ZADAR News.

Željko Čulina, foto: Zadarski list

Ravnatelj Opće Bolnice Zadar Čulina: Ja bih se samoizolirao da sam na Nakićevom mjestu

Ravnatelj Opće Bolnice Zadar, dr. Željko Čulina kazao je u razgovoru za ZADAR News kako bi se on na mjestu dr. Darija Nakića – samoizolirao, dakle, on bi napravio upravo ono što Nakić tvrdi da sam ne može napraviti.

– Dario Nakić je jedan od četiri liječnika koji su boravili u inozemstvu i po njegovom povratku u Zadar tražio sam od njega da mi dostavi papir kako je radno sposoban. On je meni dostavio dokument Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojemu on može raditi. U konačnici, još sam od dr. Alana Medića tražio potvrdu i on mi je proslijedio identičan dokument koji mi je dostavio i dr. Nakić. Četiri doktora i 11 medicinara bili su u inozemstvu i ja sam mjerodavnima dostavio taj dokument – kazao je Čulina za ZADAR News.

Ravnatelj Čulina nam je kazao kako bi se on samoizolirao da je, kao i Nakić boravio van zemlje.

– Na mjestu dr. Nakića, odnosno da sam ja bio van Republike Hrvatske istog trena bih se samoizolirao na dva tjedna i to je tako. Međutim, on je odlučio da se neće samoizolirati i to je njegova odluka koju on potkrjepljuje dokumentom HZJZ-a.

Šime Vicković, foto: 057info

Šime Vicković: Procedura je ista za sve, na granici je Nakić trebao dobiti dokument o samoizolaciji

Šef Civilnog stožera Zadarske županije, načelnik Šime Vicković kazao je u razgovoru za ZADAR News kako procedura koju Nakić opisuje zapravo ne postoji, odnosno objasnio je na koji način je Nakić trebao završiti u samoizolaciji, a nije.

– Prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku putniku se izdaje dokument sanitarne inspekcije o samoizolaciji. Putnik tada može reći da ne želi ići samoizolaciju nego u karantenu. Ako se radi o državljaninu Republike Hrvatske, on taj trošak ne plaća, a ako se radi o stranom državljaninu, taj iznos je dužan platiti. To je jedina procedura koja postoji – kazao nam je Vicković.

Kada smo mu kazali da nam je dr. Nakić rekao kako prilikom ulaska u Hrvatsku nije dobio dokument o samoizolaciji, Vicković je još jednom ponovio kako ista procedura vrijedi za sve.

– Rekao sam vam koja je procedura. Nitko na graničnom prijelazu ne može dobiti dokument da je zdrav, takvi se dokumenti ne izdaju na graničnim prijelazima – kazao je za kraj Vicković u razgovoru za ZADAR News.

Nakić tvrdi da je ispunio nekakav formular u avionu, ali ga sada, kao ‘nema’

Za kraj smo Nakića SMS-om pitali da nam pošalje kopiju higijenskog lista koju je morao dobiti prilikom ulaska u Hrvatsku, na što nam je ubrzo stigao odgovor sljedećeg sadržaja:

“Takav formular se ispuni i ostavlja kod službenika u avionu ili na šalter da vas mogu kontaktirati ako bude potrebe i ne nosite ga sa sobom” – napiso nam je Nakić, međutim, od čelnih ljudi Civilnog stožera Zadarske županije doznali samo kako je unatoč svemu Nakiću prilikom ulaska u Hrvatsku trebao biti izdan dokument o samoizolaciji jer se isti izdaje – svima.

Djelatnici zadarske bolnice prestrašeni su i ogorčeni Nakićevim ponašanjem, pozivaju policiju da djeluje čim prije

Za istaknuti je i podatak kako se redakciji portala tijekom današnjeg dana javio poveći broj djelatnika Hitnog medicinskog prijema i interne čiji je dr. Nakić šef. Svi oni smatraju kako je Nakić očito poznanstvima i vezama uspio izbjeći standardnu proceduru prema kojoj je na graničnom prijelazu trebao dobiti dokument o samoizolaciji.

– Strašno je to što Nakić tvrdi, kakvi crni formulari u avionu? O čemu on priča? Njemu istog trena treba pokucati policija na vrata i kazniti ga jer on je trebao na ulasku u Hrvatsku dobiti dokument o samoizolaciji, to je jedina praksa koja postoji, a sve ostalo je rizik za sve nas koji marljivo radimo svoj posao. Što ako je Nakić zaražen, a nije se testirao? Mislim, o čemu se ovdje radi. Očito je da pravna država ni na ovom primjeru ne funkcionira nažalost – kazao je jedan Nakićev kolega i medicinski djelatnik u razgovoru za ZADAR News.

– Čovjek je šef interne, kada tamo netko kihne svi se prepadnu, a on, iako se trebao i morao samoizolirati to nije učinio i potencijalno nas sve dovodi u opasnost. Ne samo nas, nego i sve pacijente bolnice. Njegovo ponašanje mogu opisati kao vrlo neodgovorno i bezobrazno – kazao je za ZADAR News jedan liječnik, također Nakićev kolega koji je želio ostati anoniman.

Nakić je jučer bio na Gradskom vijeću, a u nedjelju je cijeli dan proveo u prostorijama zadarskog HDZ-a

Osim što je Nakić u svakodnevnom kontaktu s liječnicima, medicinskim osobljem i pacijentima od povratka u Hrvatsku, on je jučer prisustvovao i sjednici Gradskog vijeća, a u nedjelju je od jutarnjih do večernjih sati proveo u stožeru zadarskog HDZ-a u ulici Andrije Medulića. I HDZ-ovci su zgroženi Nakićevim ponašanjem. Jedan od njih nam je potvrdio kako je Nakić cijelo vrijeme proveo u stožeru naglasivši kako je tužno i žalosno što se Nakić po povratku u Hrvatsku nije samoizolirao.

– Strašno, pa on je bio i danas je u kontaktu s velikim brojem ljudi. Mislim da je postupio vrlo neodgovorno i mišljenja sam da se, unatoč svemu trebao samoizolirati. Njegovo ponašanje u ovom slučaju je vrlo neodgovorno i za svaku osudu – kazao je jedan od visokorangiranih HDZ-ovaca u razgovoru za ZADAR News.

Related Articles

Komentari

  1. Ovo je za poduži zatvorski tretman.Da taj se gospodin šepurio u Nedjelju po stranačkim prostorijama sa visoko rangiranim članovima GO i ŽO te gradskim vijećnicima, saborskim zastupnicima i tajnicima u vladi RH. Na ovo treba reagirati i sam vrh stranke u Zagrebu.

  2. Trebate li neposredni kredit za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li te druge banke i financijske agencije odbile? Mi posuditi sredstva za pojedince koji zahtijevaju financijsku pomoć, koji imaju loš kredit ili trebaju novac za plaćanje računa, po 2% kamatne stope. Kontaktirajte nas putem e-maila nikitamarkovic99@gmail.com ,
    Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada možete u potpunosti otplatiti uzimajući u obzir vašu trenutnu osobnu financijsku situaciju, a zatim na odgovarajući način postavljanje rasporedotplata kredita

  3. A vidi nove šefice inspektorata i gradske vjecnice sjedi u njegovoj blizini i kao da je se ništa ne tiče? Kad se funkcije dobivaju po podobnosti a ne po znanju? Koliko je zaraženih članova stranke ako je ovo istina?

  4. PONUDA PRET BEZ BRIGE
    Dajem vam kredit na vrlo jednostavnim uvjetima svima koji mogu isplatiti novac. Nudim kratkoročne, srednjoročne i dugoročne zajmove u suradnji s mojim odvjetnikom i dospijećem po Vašem izboru. Ne znamo o vašoj upotrebi, a naši transferi osigurani su od strane banke kako bi se osigurala sigurnost posla. Za sve vaše upite, napravite prijedloge u vezi s postupnim plaćanjima i pomoći ću vam. Konačno, za daljnje razumijevanje, nemojte me kontaktirati putem e-pošte: gomsoniadiaz9@gmail.com

  5. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close