VijestiZadar

Ministar Dobrović odobrio izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Biljanama!

Na sastanku ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića sa zadarskim županom Stipom Zrilićem, gradonačelnikom Božidarom Kalmetom i direktorom tvrtke Eko d.o.o. o problemima oko nastavka realizacije projekta gradnje regionalnog centra za preradu otpada kod Biljana donjih održanom danas u Ministarstvu zaštite okoliša dogovoreno je da projekt ide dalje!

Ministar Dobrović je u dosadašnjim nastupima o projektima centara za gospodarenje otpadom nastojao da se primijeni politika tzv. kružnog gospodarstva, čak je bilo najava da će se neki projekti za gradnju CGO zbog toga zaustaviti.

Međutim, za Biljane je zbog vrlo visokog stupnja realizacije projekta dogovoreno da se s projektom ide dalje, da se u državnom proračunu osiguraju potrebna sredstva i potpišu potrebni ugovori.

A u najskorije će se vrijeme razraditi mogućnost da se u okviru postojećeg projekta, dakle predviđenog pogona za MBO veličine 16 tisuća četvornih metara predvide načini za primjeni politike kružnog gospodarenja otpadom, odnosno ugradnje sortirnica.

Dakle, takve promjene koje ne iziskuju bitne preinake u već dovršenim projektima I pribavljenim dozvolama.Za ministra Dobrovića, dakle, nisu bili upitni ni lokacija kraj Biljana Donjih ni natječaji koji se provode nego neki detalji oko načina prerade otpada.

– Vrlo sam zadovoljan sam ishodom sastanka. Zaključeno je da će projekt s obzirom na visok stupanj realiziranosti ići dalje, a prilagodbe kružnom gospodarenju otpadom jače će se implementirati tijekom same realizacije projekta, izjavio nam je župan Stipe Zrilić neposredno nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu zaštite okoliša I prirode.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Oznake

Related Articles

Komentari

  1. di je sada ona “sveznalica” od pupića koji danima piše kako ništa ne valja i kako su uludo potrošeni novci.
    Šta bi taj, pitanje je sada, radio da stalno nije u stanju bucanja i uznemiravanja nas običnih građana. Milimo ga da sebi instalira vrijeme hibernacije da se, naprosto, malo odmorimo mi od njegovog “terorizma”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close