IzdvojenoZadar

Mladen Malta: “Branko Dukić nema moj glas, Zadru je potrebna smjena vlasti”

Jedan od najaktivnijih vijećnika u prošlom sazivu Gradskog vijeća Grada Zadra, MOST-ovac Mladen Malta u razgovoru za ZADAR News uoči održavanja drugog kruga izbora jasno i nedvosmisleno je kazao kako neće dati podršku HDZ-ovcu Branku Dukiću. Malta je kazao i kako je konačno vrijeme za promjene vlasti u gradu.

Cijeli život ste u biznisu, je li vam u konačnici žao što ste ušli u politiku?

Kad sam ušao u politiku i kad sam djelovao kao gradski vijećnik nikad nisam gledao nikakav svoj osobni interes, obrtnik sam 36 godina i potpuno neovisan, gledao sam interes Zadra i njegovih građana i tu sam davao čitavog sebe i trošio se na svoju osobnu, poslovnu i svaku drugu štetu i nije mi žao. Znao sam da će biti teška borba i da za svaki cilj postaju i žrtve i tome postoji moj skromni doprinos.

Ipak, unatoč tome što ste bili jedan od najaktivnijih oporbenih vijećnika, na ovim izborima niste uspjeli ući u Gradsko vijeće.

Mostova lista i ja kao nositelj za gradsko vijeće dobili smo 4.91% glasova i nedostajalo nam je 23 glasa za ulazak u Gradsko vijeće čime bi se HDZ-u uzeo jedan mandat i ostali bi na svega 10 mandata. Nažalost nismo prošli. Prepoznali su nas i nagradili za naš program i dosadašnje djelovanje u vijeću 1.203 glasača. Kao što sam napomenuo nedostajalo je 23 glasa.

Hoćete li svojim biračima reći za koga da glasaju u drugom krugu?

Ne pada mi na pamet utjecati na tih 1.203 glasača. Smatram ih savjesnim, dobronamjernim i slobodnima kojima se još jednom zahvaljujem na glasovima.
Mogu dati svoje osobno razmišljanje i namjeru. Znam koga neću podržati u drugom krugu za gradonačelnika i zašto. Neću podržati kandidata Branka Dukića jer sam u zadnjem vijećničkom mandatu i te kako upoznat njegovim radom i načinom kako je vodio grad.

Predsjednik ste Udruženja obrtnika Zadar. Je li istina da ste zbog funkcije koju ste obnašali nailazili ste na probleme od strane lokalnih HDZ-ovaca?

Izabran sam u tri mandata (11 godina) za predsjednika Udruženja obrtnika Zadar i dužnost mi je zastupati interese zadarskih obrtnika, na tu dužnost izabrali su me kolege obrtnici, nisu me izabrali ni Most ni HDZ. U tom sam bio jako čvrst i ustrajan. Ukazivao sam na greške, na povlaštene i na one koji ne podmiruju svoje obaveze prema Gradu uz valjane argumente i nisam nimalo uzmicao. Takav sam bio sa svim dosadašnjim gradonačelnicima i pročelnicima i surađivali smo nekad lakše nekad teže. Nikad ništa nisam tražio za sebe, već isključivo za obrtnike. Branku Dukiću kao gradonačelniku i nekim njegovim razmaženim pročelnicima to nije odgovaralo i tražili su način kako zaobići i ignorirati sve prijedloge i dopise “svog” zadarskog udruženja koje nisam ja pisao i davao već sam ih potpisivao po odlukama mojih cehova, kao i Upravnog odbora. Napomenu bih da te moje kolege pune proračun grada Zadra.

Na koji način vas je Branko Dukić opstruirao u radu?

Branko Dukić našao je način kako zaobići zadarsko udruženje i to se napravilo preko Stipe Kneževića koji je predstavnik naše županijske komore, ali ne gradske koja se odnosi na Grad Zadar i preko njega koji im se uvijek svima ulizivao posebno njima i koji im se nije nikada suprotstavio već prihvaćao sve što bi nudili i što je bilo u dosta slučajeva na štetu nekih djelatnosti. Zašto je gradonačelnik tako postavio stvari nikad mi nije želio odgovoriti, očito mu je poznanstvo Stipe i Šeksa bilo bitno zbog njegove političke karijere.

Što još “ne možete oprostiti” Branku Dukiću?

Nadalje ne mogu gradonačelniku oprostiti zapošljavanje prijatelja kineziologa na mjesto direktora Turističke zajednice Grada Zadra, na promašenom i financijskom debaklu koncerta Rite Ore,n a davanju pozajmice HNK Zadru i kupovini skupocjenog auta. Za sve te navedene radnje nitko nije odgovarao i nitko nije sankcioniran. Sve skupa je to jedna velika neodgovornost Branka Dukića i to su samo neki od razloga da ga osobno ne podržim u drugom krugu. Postoji još razloga, a ove su sad bitne i ne zaslužuje još jedan mandat.

Poruka za kraj?

Potrebne su nam nužne promjene i reforme. Branko Dukić nije taj koji ima snage i znanja provesti ih, vrijeme je za smjenu takvih načina vođenja Grada, isto tako i županije.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button