Zadar

Mladen Malta podržava izručenje Josipa Perkovića

image

Hrvatska zora – stranka naroda pozdravlja odluku Vrhovnog suda Republike Hrvatske o izručenju gospodina Josipa Perkovića Njemačkoj. Smatramo da se radi o iznimno važnom događaju koji s jedne strane vraća povjerenje hrvatskih građana u hrvatsko pravosuđe, a s druge strane otvara proces rasvjetljavanja stvarne prirode komunističkog sustava iz kojeg je naša domovina, uz velike žrtve i razaranja, izašla u obrambenom Domovinskom ratu.

Uvjereni smo da će suđenje gospodinu Perkoviću doprinijeti objektivnom i na povijesnim činjenicama utemeljenom sagledavanju svih aspekata komunističke vladavine u našoj zemlji. Nerazjašnjene, mračne i do sada skrivane tajne tog dijela naše povijesti i u današnjoj Hrvatskoj izazivaju napetosti , frustracije i podjele. Izvorište su svih politika koje su usmjerene protiv hrvatskih nacionalnih interesa.
Ovim putem pozivamo narod da izručenje i suđenje gospodinu Perkoviću smatraju prekretnicom za daljni razvoj naše domovine i svehrvatsku pomirdbu i zajedništvo. Ne dopustimo daljnje imaginarne podjele na ”lijeve i desne”, već zajedničkim snagama osigurajmo bolju budućnost našim potomcima.
Čin izručenja gospodina Perkovića neka bude signal za okretanje nove stranice u našoj povijesti, svitanje novog dana i prvi korak ka korjenitim promjenama na dosadašnjoj političkoj sceni.
Hrvatska zora će u tom smjeru uvijek davati svoj maksimalni doprinos.

Gradska organizacija Hrvatske zore Zadar
predsjednik Mladen Malta





Related Articles

Back to top button